PROSLAVA GOSPE SNJEŽNE U BISKUPIJSKOM SVETIŠTU NA TEKIJAMA

Velike Tekije obilježavaju se 4. i 5. kolovoza misnim slavljima na više jezika i tradicionalnom procesijom sa svijećama

SLAVLJE SAKRAMENTA POTVRDE U ŠATRINCIMA

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla, apostola, 29. lipnja, srijemski biskup mons. Fabijan Svalina podijelio je sakrament svete potvrde u Šatrincima, filijali župe Irig

PRVE SVETE PRIČESTI U ŽUPI IRIG

Tijekom mjeseca lipnja u župi Irig i filijalama Šatrinci i Vrdnik prvu svetu pričest primilo je šestero djece

POMOĆ ŽUPI BOŠNJACI

Srijemska biskupija uputila pomoć župljanima i župi sv. Martina, biskupa u Bošnjacima

SASTANAK ŽUPNIKA ČIJI SU PROJEKTI PROŠLI NA NATJEČAJU „PREKOGRANIČNE SURADNJE“

U prostorima biskupskog ordinarijata u Srijemskoj Mitrovici u četvrtak, 27. lipnja, susreli su se župnici župa čiji su projekti prošli na natječaju „Prekogranične suradnje“ Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, s biskupom mons. Fabijanom Svalina.

PROSLAVA GOSPE SNJEŽNE U BISKUPIJSKOM SVETIŠTU NA TEKIJAMA

08. srpanj 2024.

Velike Tekije obilježavaju se 4. i 5. kolovoza misnim slavljima na više jezika i tradicionalnom procesijom sa svijećama

Uoči Velikih Tekija, 4. kolovoza, prva sveta misa slavit će se u 16 sati na staroslavenskom jeziku, potom u 17 sati na mađarskom, te u 19 sati pontifikalna sveta misa na hrvatskom, nakon koje će biti procesija sa svijećama kroz svetište. Od 15 sati vjernici će imati priliku za svetu ispovijed.

Na sam dan Velikih Tekija, 5. kolovoza, program u svetištu započinje u 8 sati pobožnošću križnog puta. Prva misa bit će slavljena u 9 sati na mađarskom jeziku. Centralno sveta misa slavit  će se u 11 sati na hrvatskom, a program završava u 19 sati, također misom na hrvatskom jeziku.

U biskupijskom svetištu bit će obilježene i Mala Tekije, 26. srpnja. Uoči Malih Tekija 25. srpnja slavit će sveta misa s procesijom u 19 sati, a od 17 sati bit će prilika za svetu ispovijed. Na spomendan sv. Joakima i Ane, 26. lipnja, program započinje u 9 sati misom na mađarskom jeziku, a svečano misno slavlje u 11 sati i završno u 19 bit će na hrvatskom jeziku.

U svetištu Gospe Snježne svečano će se proslaviti i Velika Gospa, 15. kolovoza, svetom misom u 18 sati, a od 16.30 bit će prilika za svetu ispovijed.

Hodočastimo Gospi Tekijskoj.