PROSLAVLJENA SVETA ANA, MAJKA BLAŽENE DJEVICE MARIJE – CRKVENI GOD U LAĆARKU. BLAGOSLOVLJENO NOVO MISNO RUHO I OLTARNO ZVONO

LAĆARAK (TU) – U ponedjeljak, 26. sprnja 2021., župljani župe Sveta Ana, majka Blažene Djevice Marije, svečanim euharistijskim slavljem u 9. 30 sati, proslavili su svoju nebesku zaštitnicu. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je msgr. Đuro Gašparović, srijemski biskup, uz koncelebraciju preč. Marka Kljajića, župnika iz Surčina, vlč. Ivice Živkovića, župnika iz Hrtkovaca, o. Darka Raca, župnika grkokatoličke župe u Bačincima, vlč. Dušana Milekića, župnika iz Inđije i vlč. Ivice Zrno, domaćeg župnika.

ŽUPA MARADIK PROSLAVILA SVOJU NEBESKU ZAŠTITNICU

MARADIK (TU) – U ponedjeljak, 26. srpnja 2021., župljani župe Sveta Ana, majka Blažene Djevice Marije u Maradiku, proslavili su svoju nebesku zaštitnicu.

PROSLAVA SVETE ANE U SOTU

SOT (TU) – Vjernici iz Sota na blagdan sv. Joakima i Ane imaju svoj zavjetni dan

KRŠTENO TREĆE DIJETE OBITELJI BERTIĆ IZ VAŠICE

VAŠICA (TU) – Mala Anastasija je krštena u nedjelju, 25. srpnja, u župnoj crkvi u Šidu

PRIKUPLJANJE POMOĆI ZA NASTRADALE OD POPLAVA U NEMAČKOJ I BELGIJI

Poštovani,

Posjet Apostolskog Nuncija u Beogradu Mons. Orlanda Antonini Srijemskoj biskupiji

Nuncij_i_biskup_u_Sv._Jurju_9.1.2010._I

     PETROVARADIN, 09. siječnja 2010. g. - U privremenoj rezidenciji u Petrovaradinu srijemski biskup mons. Đuro Gašparović zajedno s kancelarom Biskupije preč. Markom Loš, župnikom u Petrovaradinu 3, primio u cjelodnevni posjet Apostolskog Nuncija u Beogradu mons. Orlanda Antonini, u pratnji suradnika Nuncijature mons. Giorgia Lingua. To je bio prvi pohod mons. Antonini Srijemskoj biskupiji nakon njegova imenovanja Apostolskim Nuncijem.


    

      Po dolasku u Petrovaradin ugledni gosti su se pomolili u crkvi Sv. Jurja i upoznali se s poviješću crkve i župe.

Nuncij_u_Petrovaradinu_9.1.2010._II

     Na susretu u razgovoru biskup Gašparović je prikazao povijest Srijemske biskupije od prvih kršćanskih vremena do danas i predao Nunciju kopije dokumenata koji se odnose na ponovnu uspostavu Biskupije te izvijestio o njezinu ustrojstvu, životu i pastoralnom radu svećenika, redovnika, redovnica i  vjernika laika ove Mjesne Crkve u Srijemu na crkvenom području kao i planove i programe budućih pastoralnih događanja. Ujedno je ukazao na teško materijalno stanje svećenika i ostalih vjernika u Srijemu. Također je iznio dosadašnji rad i veoma dobru vezu i suradnju s Apostolskom Nuncijaturom u Beogradu. Potom je uslijedio pohod Biskupijskom svetištu Majke Božje Tekijske, gdje je biskup mons. Gašparović upoznao ugledne goste s povijesnim značenjem Svetišta za vjernike Srijemske biskupije i susjednih biskupija i bogatom višestoljetnom kršćanskom hodočasničkom tradicijom. Nakon pohoda Svetištu Apostolski Nuncij je posjetio crkvu Sv. Roka u župi Petrovaradin 3, a potom se uputio u obilazak Petrovaradinske tvrđave. 


  Nuncij_u_Sv._Jurju_9.1.2010._III    Apostolski Nuncij mons.  Antonini iznio je smjernice za budućnost Mjesne Crkve u Srijemu i prijedloge i ciljeve daljnje suradnje na pastoralnom planu, posebno s obzirom na duhovne i materijalne potrebe Srijemske biskupije. Na koncu je biskup Gašparović pozvao Nuncija da ponovno pastoralno pohodi Srijemsku biskupije i kao predstavnik Svetog Oca Benedikta XVI. euharistijskim slavljem i razgovorom sa svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima laicima potvrdi blisku povezanost naše Mjesne Crkve sa Svetom Stolicom.

                                                                                     Tomislav Mađarević 

Tomislav Mađarević