SRIJEMSKI CARITAS U IRIGU POTPISAO MEMORANDUME O SURADNJI

Između Caritasa Srijemske biskupije, u okviru projekta YOUR JOB, potpisana u u Irigu četiri Memoranduma te je započela i prva stručna praksa

KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA SRIJEMSKOG PREZBITERIJA

Neposredno pred početak intenzivnijeg dijela korizme i većih pastoralnih aktivnosti i obveza u dekanatima i župama, srijemski su svećenici nastavili promišljati o pozivu i izabranju kako su započeli na duhovnoj obnovi pred početak korizme.

U ČEREVIĆU PROSLAVLJEN CRKVENI GOD – SVETI JOSIP, ZARUČNIK BLAŽENE DJEVICE MARIJE

Župa Čerević svečano proslavila svoj patron.

PROSLAVA SV. JOSIPA ZA HRVATSKU ZAJEDNICU U R. SRBIJI

Zaštitnik R. Hrvatske, sv. Josip, proslavljen je svečano u organizaciji Hrvatskog narodnog vijeća u R. Srbiji u župnoj crkvi u Hrtkovcima

KRIŽNI PUT MLADIH SRIJEMSKE BISKUPIJE

Peti križni put mladih Srijemske biskupije održan je u subotu, 18. ožujka u biskupijskom svetištu Gospe Tekijske u Petrovaradinu, pod geslom „Žrtva Bogu, duh je raskajan“ Ps 51,19.

PREDKORIZMENA DUHOVNA OBNOVA SVEĆENIKA

24. veljača 2023.

Svećenici koji djeluju u Srijemskoj biskupiji okupili su se pred početak korizme, u ponedjeljak 20. veljače 2023. godine u Srijemskoj Mitrovici na svoju mjesečnu rekolekciju.

SRIJEMSKA MITROVICA (TU) - Duhovnu obnovu u katedrali i prostorima katedralne župe predvodio je subotički dekan, preč. Szilard Balcsak, župnik župe Rođenja BDM u Subotici. Susret je započeo zazivom Duha Svetoga i razmatranjem, u kojem je voditelj izložio pitanja slabosti i straha, kako kod vjernika, tako i u svećeničkoj službi, potičući sve na veće pouzdanje u Boga i svijest o vlastitoj nemoći koju treba prihvatiti. 

Nakon pauze, svećenici su se okupili u katedrali na Euharistijsko klanjanje, gdje su u tišini razmatrali izrečene poticaje, i molili snagu za sveto vrijeme korizme. Nakon prilike za sakrament pomirenja susret je završio zajedničkim ručkom.