SRIJEMCI NA ANTUNOVSKOM HODU U ZAGREBU

Mladi iz Srijema sudjelovali su prvi put na ovom hodočašću

ZAREĐEN NOVI POŽEŠKI BISKUP MSGR. IVO MARTINOVIĆ

Imenovani požeški biskup Ivo Martinović zaređen je za biskupa tijekom euharistijskoga slavlja u subotu 8. lipnja 2024. godine u požeškoj katedrali sv. Terezije Avilske

PROSLAVLJEN NASLOVNIK VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE

U nedjelju, 9. lipnja, svečanim euharistijskim slavljem koje je u sarajevskoj katedrali Sarajevu predvodio srijemski biskup mons. Fabijan Svalina proslavljena je svetkovina Presvetoga Srca Isusova pod čijom je zaštitom Vrhbosanska nadbiskupija, ali i sama prvostolnica.

BISKUP SVALINA PREDVODIO MISU TE BLAGOSLOVIO NOVOPOSTAVLJENI OLTAR I KIP SRCA ISUSOVA

Srijemski biskup Fabijan Svalina predvodio je u petak, 7. lipnja svečano večernje misno slavlje o svetkovini Presvetoga Srca Isusova u istoimenom svetištu u Rezidenciji Družbe Isusove u Osijeku te je blagoslovio novopostavljeni oltar i kip Srca Isusova, koji su u osječko svetište dopremljeni iz Zagreba, a rad su pokojnog isusovca p. Marijana Gajšaka, koji je jedno vrijeme djelovao i u Osijeku.

U ŠIDU PROSLAVLJENO PRESVETO SRCE ISUSOVO

Misno slavlje predvodio je kancelar Srijemske biskupije i župnik u Laćarku preč. Tomislav Lasić

SUSRET CARITASA SRIJEMSKE BISKUPIJE I ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

27. veljača 2024.

Povod susreta bila je potecijalna suradnja na predstojećim projektima

SR. MITROVICA (TU) - Delegacija Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, koju je predvodio ravnatelj dr. sc. Drago Tukara, zamjenik ravnatelja Mišo Lukačević i Nikolina Ivanda, posjetila je Srijemsku Mitrovicu u utorak, 27. februara. Susreli su se s biskupom Fabijanom Svalinom i predstavnicima Caritasa Srijemske biskupije, ravnateljem mons. Jozom Dusparom, i koordinatorom Petrom Dujićem.  Glavna tema susreta bila je buduća suradnja na projektima od zajedničkog interesa.

Tijekom susreta delegacije su razmijenile ideje i planove za moguće projekte koji bi unaprijedili humanitarni rad u zajednicama. Fokus razgovora bio je na prekograničnoj suradnji i  identifikaciji područja u kojima bi suradnja mogla imati najveći pozitivan utjecaj.

Nakon plodne diskusije i razmatranja budućih koraka, sudionici susreta obišli su ranokršćansku baziliku sv. Dimitrija u Srijemskoj Mitrovici, kao i druge znamenitosti iz rimskog perioda.

Ovaj susret predstavlja važan korak ka jačanju međusobne saradnje između Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Caritasa Srijemske biskupije, te otvara put realizaciji humanitarnih inicijativa koje će direktno doprinijeti poboljšanju života korisnika Caritasovih usluga.