PROSLAVLJENA SVETA ANA, MAJKA BLAŽENE DJEVICE MARIJE – CRKVENI GOD U LAĆARKU. BLAGOSLOVLJENO NOVO MISNO RUHO I OLTARNO ZVONO

LAĆARAK (TU) – U ponedjeljak, 26. sprnja 2021., župljani župe Sveta Ana, majka Blažene Djevice Marije, svečanim euharistijskim slavljem u 9. 30 sati, proslavili su svoju nebesku zaštitnicu. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je msgr. Đuro Gašparović, srijemski biskup, uz koncelebraciju preč. Marka Kljajića, župnika iz Surčina, vlč. Ivice Živkovića, župnika iz Hrtkovaca, o. Darka Raca, župnika grkokatoličke župe u Bačincima, vlč. Dušana Milekića, župnika iz Inđije i vlč. Ivice Zrno, domaćeg župnika.

ŽUPA MARADIK PROSLAVILA SVOJU NEBESKU ZAŠTITNICU

MARADIK (TU) – U ponedjeljak, 26. srpnja 2021., župljani župe Sveta Ana, majka Blažene Djevice Marije u Maradiku, proslavili su svoju nebesku zaštitnicu.

PROSLAVA SVETE ANE U SOTU

SOT (TU) – Vjernici iz Sota na blagdan sv. Joakima i Ane imaju svoj zavjetni dan

KRŠTENO TREĆE DIJETE OBITELJI BERTIĆ IZ VAŠICE

VAŠICA (TU) – Mala Anastasija je krštena u nedjelju, 25. srpnja, u župnoj crkvi u Šidu

PRIKUPLJANJE POMOĆI ZA NASTRADALE OD POPLAVA U NEMAČKOJ I BELGIJI

Poštovani,

PRVOPRIČESNIČKO SLAVLJE U MARADIKU

13. srpanj 2021.

MARADIK (TU) – U nedjelju, 11. srpnja 2021., župska zajednica Sveta Ana, majka Blažene Djevice Marije u Maradiku svečanim euharistijskim slavljem u 9.00 sati slavila je slavlje Prve svete Pričesti za 11–ero djece. Svečano euharistijsko slavlje slavio je preč. Božidar Lusavec, upravitelj maradičke župe.

 

Zbog potreba prvopričesničkog slavlja slavljena su, izvanredno, 2 euharistijska slavlja. U 7.30 sati za sve vjernike koji su željeli sudjelovati kod nedjeljnog euharistijskog slavlja, te u 9.00 sati, za prvopričesnike i njihove najbliže.

Pozdravljajući sve okupljene preč. Božidar Lusavec je izrazio svoju veliku radost zbog slavlja koje se započinje, te zadovoljstvo da je ova godina zadobila crte župske redovitosti, kada je riječ o prvopričesničkom slavlju.

Za istaknuti je kako su radost prvopričesničkog slavlja, sa djecom, podijelili i njihovi roditelji, kumovi i prijatelji. Na euharistijskom slavlju, samo u crkvi bilo je prisutno oko 160 osoba, dok je njih 40 ostalo kod crkvenih ulaza.

Posebnu notu samom slavlju pružili su prvopričesnici svojom aktivnošću, što je osobito bilo vidljivo kroz prigodne recitacije, te molitve vjernika izrečene od njih samim. Nakon svečanog euharistijskog slavlja u dvorištu župe je upriličena zakuska za sve prisutne, a zakusku su pripremili roditelji prvopričesnika.

Prvopričesničko slavlje bilo je predviđeno za 2020. godinu kada su kandidati bili 3. i 4. razred, ali zbog opasnosti izazvane pandemijom corona virusa, odgođeno je za ovu godinu.

Tekst: Božidar Lusavec/Ivica Zrno

Fotografije: Božidar Lusavec