BLAGOSLOV VINOGRADA U PETROVARADINU I MARADIKU

Blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinogradara, svečano je obilježen na podunavskm padinama Fruške gore uz tradicijske običaje.

SRIJEMSKA KAMENICA PROSLAVILA SV. VINKA

U nedelju 22. siječnja 2023. godine u župi Našašće Svetog Križa u Srijemskoj Kamenici proslavljen je zavjetni dan, sv. Vinko, đakon i mučenik.

BISKUP FABIJAN PROSLAVIO IMENDAN U ZAJEDNIŠTVU S NADBISKUPIMA, SVEĆENICIMA I VJERNICIMA

Na spomendan sv. Fabijana i Sebastijana, mučenika, srijemski biskup koadjutor proslavio je svoj imendan u zajedništvu s đakovačkim nadbiskupima, domaćim svećenicima i gostima, te vjernicima župa u Srijemskoj Mitrovici i Laćarku.

BISKUP FABIJAN PREDVODIO MISNA SLAVLJA U KATEDRALI

Srijemski biskup koadjutor predvodio je svečana misna slavlja u katedrali sv. Dimitrija, đakona i mučenika, na svetkovine Bogojavljenja i Krštenja Gospodnjeg. Na Bogojavljenje je ujedno bila i sv. misa zahvale za dar služenja pokojnog pape Benedikta XVI.

BOŽIĆNA PREDSTAVA U SOTU

Učenici osnovnoškolskog uzrasta uprizorili su događaj Isusova rođenja

BOŽIĆNA PREDSTAVA U SOTU

07. siječanj 2023.

Učenici osnovnoškolskog uzrasta uprizorili su događaj Isusova rođenja

SOT (TU) - Predstava je odigrana u sotskoj župnoj dvorani »Kata« u srijedu, 28. prosinca, s početkom u 19 sati. Sudjelovali su učenici od prvog do osmog razreda koji pohađaju katolički vjeronauk u školi. Kroz prvih nekoliko činova predstavljeni su anđeli i pastiri koji se raduju rođenju Isusa Krista, a na završetku Isusu se raduju i djeca, koja mu donose darove.

Nositelji predstave bili su učenici viših razreda, njih osam, koji su tumačili više likova, te je sve bilo dinamično i za glumce i za publiku.

Za ovu tridesetominutnu predstavu djeca su se sa svojom vjeroučiteljicom Anom Hodak pripremala mjesec dana. Osim uvježbavanja teksta, sudjelovali su i u pronalaženju kostima i izradi rekvizita, tako su osim glumačkog, pokazali i druge talente. Veliki broj župljana došao je pogledati predstavu, te su velikim aplauzom nagradio male glumce.

Nakon predstave upriličena je podjela paketića. Paketiće su, kao i svake godine, napravili mladi iz župa šidske općine koji se okupljaju petkom na susretima u Sotu. Slatkiši su dar župljana svih župa kojima upravlja preč. Nikica Bošnjaković. On svake godine za svoj imendan na sv. Nikolu organizira druženje, na koje vjernici donose svoj prilog za božićne paketiće.