PROSLAVLJEN CRKVENI GOD SVETI JURAJ U PETROVARADINU

23. travanj 2014.

PETROVARADIN(TU) 23. travnja 2014. godine - Župa Svetog Jurja, mučenika u Petrovaradinu u Srijemskoj biskupiji organizirala je proslavu svoga zaštitnika. Svečano euharistijsko slavlje je predvodio vlč. Zdravko Čabrajac župnik župe u Čereviću, uz koncelebraciju dekana petrovaradinskog dekanata preč. Tomislava Kovačića i mjesnog župnog upravitelja preč. Marka Loša i vlč. Marka Lončara župnika župe Srijemski Karlovci i vlč. Stjepana Barišića župnika župe Petovaradin-2 i vlč. Ivana Rajkovića studenta postdiplomskih studija u Rimu i đakona Jozef Demana. Euharistijsko slavlje je i pjesmama Svetom Jurju uzveličala grupa pjevača iz triju župa u Petrovaradinu.

U prigodnoj propovijedi vlč. Zdravko Čabrajac se osvrnuo na značenje Božje riječi koja je u svemu prva, i koja uvijek ima bogatu poruku u nevoljama. Propovjednik je ukazao koliko smo mi vjernici danas u kušnjama vjere i kako ostati vjeran Bogu. Nakon toga je slikovito prikazao današnjeg sveca svetog Jurja kojeg danas častimo i po njemu se želimo približiti Bogu. I na kraju propovjedi je poručio da nesmemo odustati od svjedočenja cijelog života, jer smo kao vjernici pozvani služiti Božijim interesima.

Nakon mise župnik domaćin uputio je riječi pozdrava i zahvalnosti prisutnima i pozvao na čašicu razgovora i bratsko druženje.

                                                                                                                                                      Tomislav Mađarević