PROSLAVA SVETOG ROKA U PETROVARADINU

17. kolovoz 2012.

Sv._Rok_2012._pf4 PETROVARADIN (TU) - 16. kolovoza 2012. godine svečanim euharistijskim slavljem, koje je predvodio mladomisnik vlč. Željko Štimac, proslavljen je crkveni god Sveti Rok u župi Petrovaradin 3. U koncelebraciji su sudjelovali dvanaestorica svećenika  Srijemske biskupije i jedan svećenik Subotičke biskupije.

 

 

 


 



 

PETROVARADIN (TU) - 16. kolovoza 2012. godine svečanim euharistijskim slavljem, koje je predvodio mladomisnik vlč. Željko Štimac proslavljen je crkveni god Svetog Roka u župi Petrovaradin 3. U koncelebraciji su sudjelovali dvanaestorica svećenika Srijemske biskupije i jedan svećenik Subotičke biskupije.

Sv._Rok_2012._pf1

      Okupljenim vjernicima prigodnu homilijiuodržao je predvoditelj slavlja Štimac koji je prikazao svetopg Roka kao veliki uzor vjere i naglasio: „Danas smo se okupili oko Krista i oko čovjeka koji nam pokazuje kako treba živjeti, kako treba svjedočiti za Krista, kako treba vratiti ljubav onome koji nas je stvorio. Ovdje danas slavimo svjedočenje vjere i ljubavi svetog Roka i Kristovu milost. Sveti Rok je bio svetac koji je bio za narod, koji je pomagao i liječio ne samo tjelesno nego i duhovno. Vraćao je izgubljene duše Bogu, Kristovu riječ čuvao, nosio i navještao."

Sv._Rok_2012._pf2

      Na koncu homilije predvoditelj jeporučio: „Isus nam govori da smo mi sol zemlje i da ne smijemo dozvoliti da ta sol obljutavi. To pitanje nama Isus postavlja, da li se po nama može vidjeti da smo uistinu Kristovi, da li uistinu živimo za Krista, da li Krist može biti ponosan na nas. Primjerom života svetog Roka Bog nas voli jer onoga koga je stvorio Bog mu iznova pruža spasenje koje dolazi po ljudima.

 Sv._Rok_2012._pf7

      Na kraju mise župnik domaćin Marko Loš uputio je riječi pozdrava prisutnim svećenicima i zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji i izvedbi ove proslave svetkovine svetog Roka zaštitnika župe u Petrovaradinu 3. Slavlje je nastavljeno uz bratsko druženje u župnom dvorištu.

                                                                          Tomislav Mađarević

 

Tomislav Mađarević