PROSLAVA SVETKOVINE SVETOG DIMITRIJA, ĐAKONA I MUČENIKA U SRIJEMSKOJ MITROVICI

17. listopad 2016.

Petrovaradin 8. listopada 2016, Broj: 271/2016.                                              

Predmet: Proslava svetkovine Svetog Dimitrija, đakona i mučenika u Srijemskoj Mitrovici
                  i biskupijski hodočasnički dan

Svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i svim vjernicima
Srijemske biskupije i drugih biskupija

Naša Srijemska biskupija i ove godine slavi svetkovinu nebeskog zaštitnika biskupije, katedrale i župe Srijemska Mitrovica, Svetog Dimitrija, đakona i mučenika. Ujedno toga dana organiziramo biskupijsko hodočašće u katedralu u Jubilarnoj godini milosrđa. Euharistijsko slavlje je predviđeno u katedrali-manjoj bazilici u Srijemskoj Mitrovici 26. listopada 2016. godine u 18 sati, koje predvodi Apostolski nuncij u Republici Srbiji Mons. Luciano Suriani.

U katedralu će toga dana hodočastiti i u slavlju sudjelovati nadbiskupi i biskupi Đakovačko-osječke crkvene pokrajine, članovi Međunarodne biskupske konferencije Svetog Ćirila i Metoda, svećenici, redovnici, redovnice i ostali vjernici iz Srijema i susjednih nad/biskupija, te iz Republike Hrvatske.

Draga braćo svećenici, redovnici, redovnice i Kristovi vjernici laici Srijemske biskupije i drugih biskupija, ovim vas pozivam da se pridružite biskupijskom hodočašću naše biskupije u katedralu kao što smo to učinili za Velike Tekije u Gospino svetište u Petrovaradinu prigodom 300. obljetnice crkve. Potičem Vas, braćo svećenici, da organizirate hodočašće vjernika iz svojih župa i posebno uključite predstavnike župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća.

Svećenike molim da za koncelebraciju ponesu misno ruho crvene boje.

Vjerujem da ćemo toga dana u što većem broju hodočastiti u katedralu u Jubileju milosrđa i iskoristiti prigodu za potpuni oprost prolaskom kroz katedralna oprosna vrata i ispunivši ono što se za oprost traži.

Pozdrav i blagoslov u Gospodinu!

      Preč. Marko Loš                                                                                           X Đuro Gašparović
            kancelar                                                                                                           biskup