PROSLAVA ROĐENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE U NOVIM BANOVCIMA

10. rujan 2014.

NOVI BANOVCI, (TU) – u župi Novi Banovci 08.09.2014. proslavio se blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije koji je crkveni god te župe. Svečanu svetu misu je predvodio velečasni Zdravko Čabrajac, župnik u Čereviću i Beočinu. Rođenje Marijino okupilo je župnike iz svih dekanata srijemske biskupije kao i vjernike kako Novih Banovaca tako i Zemuna, Stare Pazove, Golubinaca, Surčina, Inđije. Misno slavlje započeto je procesijom, pjesmom Mariji, pozdravom župnika Dušana.
Svi smo mi Božiji projekat. On poziva ostvariti u nama ono najbolje. Predivan uzor ostvarenog projekta je sama Marija. Koja je i svojom voljm prihvatila ono što joj je Bog ponudio. Između ostalog naglasio je velečasni Zdravko u svojoj 

homiliji. Po završetku mise velečasni Dušan je zahvalio predvoditelju slavlja, subraći svećenicima, vjernicima na darovima, trudu i pomoći oko proslave. I prije blagoslova sve nazočne pozvao nakon mise u župno dvorište na čast. Na kojem je nastavljeno druženje, razgovor i čestitke domaćim vjernicima na njihovoj proslavi.

Dušan Milekić