POTPISAN MEMORANDUM O SURADNJI IZMEĐU CARITASA SREM I CENTRA ZA SOCIJALNI RAD DUNAV

19. prosinac 2019.

INĐIJA (TU) - U utorak 17. decembra 2019. godine u prostorijama Centra za socijalni rad „Dunav“ u Inđiji potpisan je memorandum o suradnji  između Biskupijskog Caritasa Srem i Centra za socijalni rad „Dunav“.

Memorandum se odnosi na Caritasov Dom Sveta Elizabeta u Maradiku. Po ovom sporazumu Caritas Srem će ustupiti jednu prostoriju za privremeni smještaj osoba koje su korisnici Centra i koji su u potrebi. Centar za Socijalni rad će, u okviru svojih mogućnosti,  pružiti neophodnu pomoć osobama koje su već smještene u Domu Sveta Elizabeta.

Gospođa Željka Avramović Godić, direktorka Centra za socijalni rad, pohvalila je ideju Caritasa za ovakav smeštaj osoba koje su u potrebi i istakla, da će biti sve veća i veća potreba za ovakvim domovima u budućnosti.

Preč. Jozo Duspara, direktor Biskupijskog Caritasa Srem, zahvalio je Centru za socijalni rad, što su prepoznali potrebu za ovakvim Domom i što Caritas vide kao dugoročnog partnera u cilju pomoći najugroženijim osobama.

Dom Sveta Elizabeta je otvoren od septembra 2018. godine i namijenjen je za siromašne i napuštene  osobe, koje su samostalne ali žive u nehumanim uvjetima ili ekstremnom siromaštvu. Dom je namijenjen osobama sa područja Srijemske biskupije.

                                                                                                                     Petar Dujić