MISA ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE

ŠID (TU) - U župama u Šidu, Sotu i u filijali Vašici, 13. listopada 2019. godine,  na nedjeljnim svetim misama blagoslovljene su školske torbe kao znak za početak školske 2019./2020. godine.

Sveta misna slavlja u sve ovim mjestima predvodio je župnik vlč. Nikica Bošnjaković, a učenici su donijeli svoje školske torbe koje su prije početka misnog slavlja postavili ispred oltara.

U homiliji se župnik posebno obratio učenicima. Podsjetio ih je kako se cijele školske godine trebaju oslanjati na Isusa, ali tako da se trude i uče, i tako Isusa mole da blagoslovi njihov trud. Naglasio je da ne smiju zaboraviti zahvaliti za sve uspjehe koje postignu i dobre ocjene koje dobiju. Dodao je da je Isus uz njih i ove školske godine, kao i svake prijašnje, te da se ne boje ničega, nego da uvijek imaju na umu da ih Isus u svemu prati. Župnik Bošnjaković je na kraju homilije u dvjema župama i filijali napomenuo učenicima da trebaju slušati i poštivati svoje nastavnike i učitelje, jer je to milo Isusu.

Nakon homilije djeca su pristupila ispred oltara, te je svećenik svakog ponaosob blagoslovio.

Na koncu svete mise u sva tri mjesta upriličeno je predstavljanje zbirke pjesama za djecu „Miris medenjaka“. Auktorica zbirke Nataša Križanić, koja radi već dulji niz godina u Šidu kao odgajateljica, pretočila je svoje radno iskustvo u zanimljive dječje pjesmice. Ispričala je djeci kako i kada je počela pisati te o čemu sve piše, a potom je njezin osmogodišnji sin pročitao nekoliko pjesmica okupljenoj djeci. Svi učenici uzrasta od prvog do četvrtog razreda, koji su donijeli svoje torbe na blagoslov, dobili su po jedan primjerak ove zbirke.

Ana Hodak