KONCERT U ZEMUNSKOJ CRKVI

Koncert_u_zemunu_9.12.2012.pf-1 ZEMUN (TU) - 9. prosinca 2012. godine, u župnoj crkvi "Uznesenja Blažene Djevice Marije" u Zemunu, nakon večernje svete mise, održan je koncert na inicijativu gospođice Višnje Dimitrijević i preč. Joze Duspare, župnika i dekana.

 

       ZEMUN (TU) - 9. prosinca 2012. godine, u župnoj crkvi "Uznesenja Blažene Djevice Marije" u Zemunu, nakon večernje svete mise, održan je koncert na inicijativu gospođice Višnje Dimitrijević i preč. Joze Duspare, župnika i dekana. Naime, oni su odlučili da stogodišnjica orgulja, koje su nedavno restaurirane a koje uveličavaju i danas svako sveto euharistijsko slavlje u pomenutoj crkvi,  ne može proći nezapaženo.

      Nakon kratke uvodne riječi koju su prisutnima uputili gospođica Renata Nađ i župnik Duspara, započeo je ovaj veličanstveni koncert. Iako vremenski uvjeti nisu tome išli u prilog, crkva je ipak bila skoro puna. Što se programa tiče, pored gospođice Dimitrijević, na orguljama je svoj talenat imala priliku pokazati i gospođica Hristina Antić, a svoj glas (sopran) gospođica Milica Krstić. 

 Koncert_u_zemunu_9.12.2012.pf-2

      Što se tiče kompozitora nizala su se djela Bacha, Hindemita, Mendelsona i drugih velikih imena. Pred sam kraj programa zaista ugodno iznenađenje publika je doživjela kada je gospođica Dimitrijević izvela kompoziciju koju je sama aranžirala kao svoje viđenje dobro poznate božićne pjesme "Glorija". Svoje oduševljenje publika je iskazala gromoglasnim pljeskom. Nakon ovog koncerta, koji nikoga od prisutnih nije ostavio ravnodušnim, tri mlade talentirane umjetnice, pred kojima je sigurno blistava karijera, nisu krile svoje zadovoljstvo što su mali dio svog bogatog muzičkog iskustva mogle podijeliti s ljudima koji su prepoznali vrijednost velikih kompozitora čija djela su izvođena i trud uložen da se ona prenese na pravi način.

      Ova večer je završila druženjem ovih vedrih i nasmijanih mladih umjetnica s prečasnim Dusparom i svojim prijateljima, članovima zbora "Sveta Cecilija" i župljanima u prostorijama župnog ureda uz pjesmu, razgovor i osvježenje. Dodatni povod dobrog raspoloženja bio je i taj što gospođica Dimitrijević 11. prosinca slavi 23. rođendan. Uz čestitke, sumiranje utisaka i planiranje budućih koncerata vrijeme je brzo proteklo nakon čega su se, u kasnim večernjim satima, ljudi uputili svojim domovima bogatiji za još jedno, u kulturnom smislu, interesantno iskustvo.

                                                                   Danijela Lukinović