BISKUP FABIJAN PREDVODIO ZAHVALNO SLAVLJE JUBILEJA

Srijemski biskup koadjutor predvodio je misna slavlja kojim je obilježeno 50 godina od osnutka Hrvatskih katoličkih zajednica u Gelsenkirchenu i Bochumu

SLAVLJE PRVE PRIČESTI U ŠIDU

Dvije prvopričesnice su u nedjelju, 4. lipnja, prvi put blagovale euharistijskog Isusa u župi Presvetog Srca Isusova

SLAVLJE PRVE PRIČESTI U SRIJEMSKOJ KAMENICI

U Srijemskoj Kamenici šestero prvopričesnika

YOURJOB2 - NOVI MEMORANDUMI I STRUČNA PRAKSA U ŠIDU

U Šidu potpisana dva memoranduma o saradnji i razumijevanju i započela stručna praksa

DANI KUGLOFA U SRIJEMSKIM KARLOVCIMA

Manifestacija koja od zaborava čuva baštinu podunavskih Nijemaca

RADIONICA SRIJEMSKOG CARITASA U ŠIDSKOJ OPĆINI

17. svibanj 2023.

Caritas Srem održao radionice u okviru projekta smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa

MOROVIĆ/VIŠNJIĆEVO (TU) - U okviru projekta “Be Ready” – projekt smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa, 150 učenika iz  osnovnih škola u Moroviću i Višnjićevu, zajedno sa svojim nastavnim osobljem, imali su prilike sudjelovati u radionicama koje su za njih organizirane ovom prilikom.

U ponedeljak 15.05.2023 godine, Caritas Srijem, u saradnji sa vatrogasno spasilačkom jedinicom Šid i Opštinom Šid, u dvorištima osnovnih škola, prvo u Višnjićevu, a zatim u Moroviću, organiziralo je pokaznu vježbu. Učenici su imali prilike čuti iskustva vatrogasaca, kako se spremaju za akciju, koju opremu koriste u kojoj situaciji i kako pripremaju svoj kamion za izlazak na teren. Po završetku vježbe učenici, osoblje škole i roditelji učenika mogli su se upoznati i družiti s vatrogascima spasiocima. Učenici su tu priliku iskoristili za fotografiranje u zaštitnoj opremi vatrogasaca, kao i sa samim vatrogascima. Pojedinima su vatrogasna vozila bila zanimljivija i vrijeme predviđeno za druženje iskoristili su za fotografiranje u kamionu. Također, djeca su imala priliku vidjeti kako izgleda gašenje požara, budući da su mogli isprobati korištenje vatrogasnog crijeva i vodom gasiti požar. Svi učenici dobili su Caritasov edukativni materijal, set bojanki o požarima, poplavama, olujama i zemljotresima.

Biskupijski Caritas Srem je aktivan na području smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa nakon svibanjskih poplava 2014. godine.