SASTANAK PREZBITERSKOG VIJEĆA

Vijeće savjetnika i Članovi Prezbiterskog vijeća Srijemske biskupije održali radni sastanak u Sr. Mitrovici

BLAGOSLOV DJECE U BEŠKI I MARADIKU

Zaziv Duha Svetoga i blagoslov djece i torbi u župama Sv. Ane i Sv. Terezije od Djeteta Isusa

KRIZMA I KRŠTENJE ČETVRTOG DJETETA U OBITELJI

Podjela sakramenta Potvrde i krštenje četvrtog djeteta u župi Uzvišenja sv. Križa u Rumi

KATEHETSKA NEDJELJA U HRTKOVCIMA

Na svečanim sv. misama zazvan je Božji blagoslov na učenike i njihove školske torbe

SANACIJA ZVONIKA U ERDEVIKU

ERDEVIK (TU) - Radovi na sanaciji kupole tornja župne crkve Sv. Mihaela arkanđela u Erdeviku, čekali su do petka 15. rujna 2023.godine, kada se pristupilo limarskim radovima. Naime, u razornoj oluji koja je poharala Srijem 19. srpnja 2023. godine, najteže je nastradao toranj župne crkve u Erdeviku. Olujni vjetar oštetio je kupolu tornja koja je obložena romboidnim bakarnim kockama, te otkrio dvije strane kupole tornja i porazbacao bakarne kvadrate po ulici i susjednim dvorištima. Zvonar Ivica Poljaković prikupio je veliki broj razbacanih bakarnih ploča,koliko je bilo dostupno. Župnik Nikica Bošnjaković zamolio je poduzeće "Beokran" iz Beograda, koji su sa velikom kamion dizalicom kroz šest dana podizali u korpi majstora limara da popravi oštećeni lim na kupoli. Na visini od 40 m, na kranu dizalice u korpi, limar Joška Feher iz Begeča, kroz šest dana ravnao je i zakivao otpale bakarne romboidne ploče, na dvije strane tornja. Radovi su završeni uz zaštitu i zagovor sv. Mihaela arkanđela, 22. rujna 2023. godine, na svesrdnu radost župljana i seljana u Erdeviku.

OBITELJSKI DAN U ŽUPI NOVI BANOVCI

NOVI BANOVCI (TU) – Svake godine, prva ili druga nedjelja nakon proslave crkvenoga goda, dogovorena je između župljana i župnika da bude posvećena obiteljima. Na poseban način taj se dan želi osvrnuti na obitelji, okupiti ih i progovoriti o njihovim vrednostima. Tako je i ove godine, drugi put po redu 16. rujna 2012. godine, u župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Novim Banovcima organiziran taj dan.

 

Obitelj._dan_N._Banovci_2012._pf2

Dan je započeo redovitom nedjeljnom misom, okupivši lijepi broj vjernika u obiteljskom okruženju. Župnik je kroz svoju propovijed zajedno sa svojim vjernicima pitao se da li im djela govore o veličini vjere koju imaju. Ili je to samo nešto čime se povremeno pohvale. Vidi li se u životima naših obitelji da smo ljudi vjere, ima li ljubavi u obiteljima, zajedništva, razumijevanja. Pokušava li se s Bogom naći riješenje za životne probleme. Jesu li muževi i žene prihvatili zadaću odgoja djece te uzajamnog prihvaćanja. Po završetku mise, župnik je pozvao sve koji su došli na nastavak toga dana koji je bio pripravljen u dvorištu župe.

Obitelj._dan_N._Banovci_2012._pf1

Druženje je nastavljeno prvo uz prigodan ručan, paprikaš koji je jedan od župljana svojim umijećem pripravio a na radost svih prisutnih. Dok su domaćice dan zasladile svojim kolačima. Drugi dio se nastavio kroz sudjelovanje u raznim sportskim aktivnostima. Nogomet, odbojka, tenis, ples, pikado, navlačenje konopca, penjanje uz konopac i druge društvene igre privukle su sve prisutne ovoga dana. Obiteljski dan trajao je do kasnih popodnevnih sati ostavljajući i ove godine uspomenu na lijepo provedeni dan obitelji i vjernika jednih s drugima.

                                                                          Dušan Milekić