BOŽIĆNA AKADEMIJA U SRIJEMSKOJ MITROVICI

SRIJEMSKA MITROVICA (TU) – Na drugi dan Božića, u nedjelju, 26. prosinca 2021., u 19.00 sati, u prostorijama Hrvatskog Doma u Srijemskoj Mitrovici organizirana je božićna akademija. Kroz prigodni igrokaz o Isusovom rođenju i šaroliki repetoar božićnih pjesama na više jezika, srijemskomitrovačka djeca i mladi dočarali su ljepotu Božića i značenje Božjeg Utjelovljenja za čovjeka.

NEDJELJA SVETE OBITELJI PROSLAVLJENA U SRIJEMSKOJ PRVOSTOLNICI

SRIJEMSKA MITROVICA (TU) – Svečano Euharistijsko slavlje, na Nedjelju Svete Obitelji, u katedrali–bazilici manjoj Sveti Dimitrije, đakon i mučenik, s početkom u 9.30 sati, predslavio je msgr. Fabijan Svalina u zajedništvu s domaćim župnikom mons. Eduardom Španovićem.

BOŽIĆNO EUHARISTIJSKO SLAVLJE I DARIVANJE DJECE U LAĆARKU

LAĆARAK/STARA BINGULA (TU) – Svečana božićna euharistijska slavlja, u 9.30, u filjalnoj crkvi Sveti Petar, apostol u Staroj Binguli i 11.00 , u župskoj crkvi Sveta Ana, majke Blažene Djevice Marije, u Laćarku, na dan svetkovine Rođenja Gospodinova, slavio je župnik vlč. Ivica Zrno.

SVETA MISA POLNOĆKA U HRTKOVCIMA 2021.

HRTKOVCI (TU) – Svečanim euharistijskim slavljem – svetom Misom Polnoćkom, 25. 12. 2021. točno u pola noći u župskoj crkvi Sveti Klement, papa i mučenik u Hrtkovcima započela je proslava svetkovine Rođenja Gospodinova 2021.

SVETKOVINA ROĐENJA GOSPODINOVA 2021. – DANJA MISA

SRIJEMSKA MITROVICA (TU) – Svečano Euharistijsko slavlje, na dan svetkovine Rođenja Gospodinova, u katedrali–bazilici manjoj Sveti Dimitrije, đakon i mučenik, s početkom u 10.30 sati, predslavio je msgr. Fabijan Svalina u zajedništvu s domaćim župnikom mons. Eduardom Španovićem.

OBITELJSKI DAN U ŽUPI NOVI BANOVCI

NOVI BANOVCI (TU) – Svake godine, prva ili druga nedjelja nakon proslave crkvenoga goda, dogovorena je između župljana i župnika da bude posvećena obiteljima. Na poseban način taj se dan želi osvrnuti na obitelji, okupiti ih i progovoriti o njihovim vrednostima. Tako je i ove godine, drugi put po redu 16. rujna 2012. godine, u župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Novim Banovcima organiziran taj dan.

 

Obitelj._dan_N._Banovci_2012._pf2

Dan je započeo redovitom nedjeljnom misom, okupivši lijepi broj vjernika u obiteljskom okruženju. Župnik je kroz svoju propovijed zajedno sa svojim vjernicima pitao se da li im djela govore o veličini vjere koju imaju. Ili je to samo nešto čime se povremeno pohvale. Vidi li se u životima naših obitelji da smo ljudi vjere, ima li ljubavi u obiteljima, zajedništva, razumijevanja. Pokušava li se s Bogom naći riješenje za životne probleme. Jesu li muževi i žene prihvatili zadaću odgoja djece te uzajamnog prihvaćanja. Po završetku mise, župnik je pozvao sve koji su došli na nastavak toga dana koji je bio pripravljen u dvorištu župe.

Obitelj._dan_N._Banovci_2012._pf1

Druženje je nastavljeno prvo uz prigodan ručan, paprikaš koji je jedan od župljana svojim umijećem pripravio a na radost svih prisutnih. Dok su domaćice dan zasladile svojim kolačima. Drugi dio se nastavio kroz sudjelovanje u raznim sportskim aktivnostima. Nogomet, odbojka, tenis, ples, pikado, navlačenje konopca, penjanje uz konopac i druge društvene igre privukle su sve prisutne ovoga dana. Obiteljski dan trajao je do kasnih popodnevnih sati ostavljajući i ove godine uspomenu na lijepo provedeni dan obitelji i vjernika jednih s drugima.

                                                                          Dušan Milekić