ŠIĐANI UPOZNALI PUT VJERE OSOBE S INVALIDITETOM

      ŠID/ĐAKOVO (TU) - U nedjelju, 20. svibnja nedjeljnoj misi u župi Presvetog Srca Isusova u Šidu prisustvovao je Branimir Bektež iz Slavonskog Broda, mladić koji je od svoga rođenja u invalidskim kolicima. Obrativši se vjernicima, posvjedočio je koliko mu vjera znači te kako mu ona nadoknađuje sve što mu je uskraćeno u životu.

      Branimir ima 35 godina. Djetinjstvo mu je bilo radosno te tada nije osjetio da je za nešto uskraćen. Tek u danima mladosti shvatio je da nije kao ostali. "Imam srce kao i svatko od vas. Žudio sam za ljubavlju, doživio sam veliku emotivnu krizu i poželio da me nema. Bio sam ljut na Boga i nisam išao na misu. Sa 20 godina života, otišao sam u jedno marijansko svetište gdje sam postavio Bogu pitanje - zašto ne mogu doživjeti ljubav?" Na ispovjedi i poslije nje više nije osjećao umor, bio je sretan i po prvi puta osjetio je da ga netko ljubi. "Tamo gdje je Bog, tamo i ljubav", rekao je Branimir okupljenim Šiđanima i nastavio: "Ta ljubav bila je puno jača. Pomislio sam umrijet ću od ljubavi. Tražio sam ljubav, a dobio sam puno više.  Shvatio sam da me Bog ljubi, te da i u kolicima mogu nekoga voljeti. Nismo invalidi ako ne možemo hodati, nego smo invalidi, ako živimo bez ljubavi!", naglasio je Branimir. Od tada njegov se život promijenio, a umjesto tuge na licu mu je osmjeh te na sve gleda s optimizmom, iako i dalje mnogo toga nije mogućnosti zbog svoga invaliditeta.

      Branimirova ispovijst nazočne vjernike nije ostavila ravnodušnima. Slušali su njegov život i životno iskustvo s pažnjom i suzama u očima te se divili njegovoj snazi, osmjehu na licu i odanosti Isusu.

                                                                        Suzana Darabašić