BLAGOSLOV I SLUŽBENO OTVORENJE PROSTORIJA BISKUPIJSKOG PASTORALNOG CENTRA SRIJEMSKE BISKUPIJE

PETROVARADIN (TU) – U ponedjeljak, 1. ožujka 2021., u prostorijama Biskupijskog Ordinarijata Srijemske biskupije u Petrovaradinu, službeno su otvoreni uredi Biskupijskog pastoralnog centra (BPC) i Tiskovnog ureda (TU) Srijemske biskupije.

ŽIVOT, LIK I KRJEPOSTI MAJKE MAJKE AMADEJE PAVLOVIĆ

VELIKA ŠTOVATELJICA SVETOG JOSIPA (Listić br. 4)

KORIZEMNA DUHOVNA OBNOVA ZA SVEĆENIKE SRIJEMSKE BISKUPIJE

PETROVARADIN (TU) – U ponedjeljak, 22. veljače 2021., Ured za duhovnu formaciju svećenika Srijemske biskupije, na čelu s preč. Berislavom Petrovićem, organizirao je mjesečnu duhovnu obnovu za svećenike Srijemske biskupije i redovnike koji djeluju na području Srijemske biskupije. Kako je prije nepunih tjedan dana započelo korizmeno vrijeme, ovo je ujedno bila i korizmena duhovna obnova za prezbiterij u Srijemskoj biskupiji.

ČESTITKA MEĐUNARODNE BISKUPSKE KONFERENCIJE SV. ĆIRILA I METODA NOVOIZABRANOM PATRIJARHU SPC PORFIRIJU

BEOGRAD (TU) – Međunarodna biskupska konferencije svetih Ćirila i Metoda uputila je 18. veljače čestitku novoizabranom patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju. Čestitku MBK sv. Ćirila i Metoda prenosimo u cijelosti.

UMRLA SESTRA M. BLANDINA (MILKA) TRGOVAC

ZEMUN/ZAGREB (TU) – U dubokoj vjeri u uskrsnuće i život vječni javljamo sestrama Družbe, rodbini, prijateljima i znancima da je u Zemunu, 15. veljače 2021. godine u 21.15, blago u Gospodinu preminula naša draga sestra M. Blandina (Milka) Trgovac.

ZIMSKE RADOSTI SRIJEMSKOMITROVAČKIH VJEROUČENIKA

14. siječanj 2021.

SRIJEMSKA MITROVICA (TU) – U četvrtak, 14. siječnja 2021., za djecu koja pohađaju rimokatolički vjeronauk u školi, upriličeno je lijepo poslijepodnevno druženje. Prema školskom kalendaru, učenici su još uvijek na odmoru od redovitih školskih obveza. Stoga je ovo lijep primjer kako se djeca rado druže i izvan škole, te obvezne nastave.

Na inicijativu i poticaj svoje vjeroučiteljice, Sare Žurovski, djeca su se okupila u 14.00 sati, te su molitvom započeli svoje druženje. Kako je, nakon dugo vremena pao snijeg druženje je osmišljeno kao slobodni vjeronaučni sat prožet dječjim zimskim aktivnostima. Na koncu svega, kao podsjetnik i svojevrsni spomenik druženju napravljen je veliki snjegović.

Susret je završen projekcijom animiranog filma vjerskog karaktera.

 

 

 

 

O svemu nam je više rekla vjeroučiteljica Sara.

Ideju za ovaj susret dobila sam od same djece. Rekli su mi kako im je žao što se sada ne možemo sastajati na našim redovitim vjeronaučnim susretima, te da željno iščekuju vjeronauk i ponovni dolazak u crkvu na druženje. Kako sam s njima u kontaktu i kroz ovo vrijeme slobodnih dana, pozvala sam ih i vidim da su se rado odazvali. To je pravo ohrabrenje za daljnji rad.

 

Tekst: Ivica Zrno

Fotografije: Sara Žurovski