ZBOR BOGOSLOVNOG SJEMENIŠTA GOSTOVAO U ZEMUNU

29. svibanj 2012.

Bogoslovi_u_zemunu_zbor       ZEMUN (TU) - U Godini svećeničkoga i redovničkog poziva u Srijemskoj biskupiji, koju je proglasom otvorio mons. Đuro Gašparović, srijemski biskup u Nedjelju Dobroga Pastira 29. travnja u katedrali-manjoj bazilici u Srijemskoj Mitrovici, nastavilo se s molitvom u župnim zajednicama i prigodnim događanjima.

      Podsjećamo da je u slijedu događanja bio i koncert marijanskih pjesama u Biskupijskom svetištu Snježne Gospe na Tekijama u Petrovaradinu 19. svibnja, koji je organizirala Srijemska biskupija uz sudjelovanje pjevača, svirača, orguljaša, zborova, koji su se predstavili marijanskim pjesmama. Nazočnima je prikazan i predstavljen bogati program marijanskih pjesama na kojem su sudjelovali VIS „Tekije“ iz Petrovaradina, VIS „Proroci“ iz Subotice koji okuplja mlade iz pet subotičkih župa, mješoviti zbor Hrvatskog kulturnog prosvetnog društva „Jelačić“ iz Petrovaradina, Meila Maria Tome iz Brazila - blok i traverso flauta, KUD ”Vranovci-Bukovlje” iz Hrvatske, sestre Službenice Bezgrješne Djevice Marije bizantijskog obreda i Zbor Bogoslovnog sjemeništa Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji su duhovno obogatili više stotina posjetilaca.

       Iste večeri bogoslovi su posjetili crkvu Svetog Jurja u Petrovaradinu i privremenu rezidenciju biskupa Gašparovića gdje su razgovarali s biskupom o programu događanja u Godini svećeničkoga i redovničkog poziva u Srijemskoj biskupiji.

      U nedjelju, 20. svibnja Zbor Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu zajedno s rektorom Sjemeništa, Ivanom Ćurićem i maestrom Ivanom Andrićem, gostovao je u Zemunu, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije gdje ih je dočekao domaći župnik, mons. Jozo Duspara. Preč. Ćurić  predvodio je misno slavlje u koncelebraciji s domaćim župnikom, a bogoslovi su sudjelovali u asistenciji i animiranju pjevanja. Potom su se zaputili u Beograd, gdje su proveli vrijeme u razgledavanju grada.

      Ovo gostovanje obogatilo je pastoralni, duhovni i molitveni život vjernika zemunske župe i otvorilo put drugim župama Srijemske biskupije da uključe bogoslove u svjedočenje o svećeničkom pozivu u našim župama u Srijemu.

                                                                         Tomislav Mađarević

 

Tomislav Mađarević