UMRLA ANKA VRGOČ UZORNA VJERNICA I MAJKA SEDMERO DJECE

27. svibanj 2011.

 

Anka_Vrgoc_sprovod_25.5.2011._foto1SREMSKA MITROVICA, 25. svibnja 2011. - U Sremskoj Mitrovici, okrijepljena svetim sakramentima, umrla je Anka Vrgoč 24. svibnja 2011. godine u 88. godini života.

  

      SREMSKA MITROVICA, 25. svibnja 2011. - U Sremskoj Mitrovici, okrijepljena svetim sakramentima, umrla je Anka Vrgoč 24. svibnja 2011. godine u 88. godini života. Pokojna Anka je bila uzorna vjernica i majka sedmero djece od kojih su troje u duhovnim zvanjima, o. Marko Vrgoč, franjevac trećoredac, s. Elizabeta i s. Ivanka, redovnice družbe milosrdnih sestara svetog križa.

Anka_Vrgoc_sprovod_25.5.2011._foto1

      Pokojna je sahranjena 25. svibnja 2011. godine na katoličkom groblju u Sremskoj Mitrovici. Sprovodne obrede vodio je preč. Eduard Španović, župnik i generalni vikar. U homiliji je zahvalio Bogu za uzornu vjernicu i majku koja je rado dolazila u crkvu dok je mogla i u zajedništvu s drugim vjernim župljanima molila za svoju obitelj, posebno za svoju djecu. Spomenuo je kako se pokojne Anke sjeća još kao dječak, te da je ostavila utisak predane kršćanske majke što je svojim životom i posvjedočila.

Anka_Vrgoc_sprovod_25.5.2011._foto2

      Na sprovodu uz mnogobrojne župljane bili su prisutni i franjevci trećoredci predvođeni svojim provincijalom o. Ivanom Paponjom i časne sestre svetog križa predvođene provincijalnom poglavaricom s. Franciskom Molnar. Nakon sprovoda u katedrali je prikazana za pokojnicu sveta Misa koju je predvodio provincijal o. Ivan Paponja. Provincijal ju je u homiliji uzeo za primjer svjedoka života te rekao kako je velika radost u nebu dočekati majku koja za sobom ostavlja tri duhovna zvanja.

 

Mario Paradžik

 

Mario Paradžik