UKOP I MISA ZADUŠNICA ZA MONS. MR. ANTUNA KOLAREVIĆA

17. kolovoz 2013.

Kolarevic_Antun_1ĐAKOVO (IKA/TU) - Ukop mons. mr. Antuna Kolarevića je u petak, 9. kolovoza na Gradskom groblju u Đakovu u 16 sati, a odmah poslije ukopa je misa zadušnica u đakovačkoj katedrali.

 

 

 

 

 

       ĐAKOVO (IKA/TU) – Mons. mr. Antun Kolarević, začasni kanonik i župnik u miru, preminuo je u srijedu 7. kolovoza u Svećeničkom domu u Đakovu.

                   Kolarevic_Antun_1

      Rođen je 10. travnja 1930. u Viškovcima. Zaređen je za svećenika 29. lipnja 1954. u Đakovu. Obnašao je službu kapelana u Đakovu 1 i Osijeku 1; upravitelja župe u Rokovcima i Novim Banovcima; župnika u Surčinu tijekom 17 godina te u Zemunu 28 godina. Bio je dekan Zemunskog dekanata 18 godina. Začasnim kanonikom Stolnog kaptola u Đakovu imenovan je 1982., a kapelanom Njegove Svetosti 1994. godine. Umirovljen je 2005. godine.
      Sprovodni obredi su u petak, 9. kolovoza. Obredi će započeti ukopom na Gradskom groblju u Đakovu u 16 sati, a predvodit će ih srijemski biskup Đuro Gašparović. Odmah poslije ukopa je misa zadušnica u đakovačkoj katedrali, koju će predvoditi đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.
                                                                         IKA

 

IKA/TU