SUSRET VJEROUČENIKA U GOLUBINCIMA

20. lipanj 2018.

GOLUBINCI (TU) - 16. lipnja 2018. godine, u golubinačkoj župi Sveti Juraj mučenik, na inicijativu župnika preč. Marka Kljajića i vjeroučiteljice Nade Ivošević, održan je susret golubinačkih, surčinskih i staropazovačkih vjeroučenika.Tim susretom je označen i završetak vjeronaučne školske godine.

Golubinački vjeroučenici su se pokazali kao vrlo dobri domaćini. Radosnih srdaca i s osmjehom na licu, uz pjesmu i igru, dočekali su svoje prijateelje i prijateljice u pratnji njihovih roditelja, koji su pristigli tog jutraoko u Golubince.

Domaćini su goste „iz daleka“, a ipak tako blizu, prvo pozvali na agape i posluženje koje su za sve vjeroučenike pripremile vrijedne ruke golubinačkih majki i bake, a stotinu tolpih kifla donio je gosp. Igor Gašparović, otac vjeroučenice Nikoline Gašparović. Gosti su, također, donijeli sa sobom posluženje koje su s golubinčanima servirali i zajedničk i uživali u raznim delicijama, poslužujući pri tom prisutne bake i roditelje u dvorištu.

Nakon posluženja, vjeroučenica Željka Crnković izišla je na inproviziranu pozornicu ispred pastoralne dvorane i pozdravila sve nazočne, poželjela im dobrodošlicu i najvila početak izvedbe predstave „Treba biti dobar“. Tekst za predstavu napisao je vjeroučenik Boris Vlaj a uloge su tumačili: Nikola Šapina, Boris Vlaj, Nada Ivošević, Marina Mijatović, Maja Semjanov, Viktor Tonković i Iva Vlaj. Predstava je bila kratka, sadržajna i duhovita... Poruka predstave je da su zajedništvo, ljubav i dobrota najvrjednije blago koje čovjek može imati i to mu nitko ne može oduzeti. O pozadinskoj muzici, tijekom predstave, brinula se Sandra Tonković, sa završnom pjesmom “Da mi je biti sunce” koju su pjevali svi prisutni.

Potom je uslijedio sportski dio u kojem je igrana odbojka i nogomet. Surčinska ekipa pod vodstvom Luke Bunjevca, a podržana sa staropazovčanima, ubjedljivo je nadvladala golubinački tim.

Nadmetanje u nošenju jaja u žlici, u kojemsu sudjelovale i mame, organizirale su Sandra Tonković i Danijela Pavlović. U kategoriji mama, pobjedila je Tanja Krasnić iz Stare Pazove, a od djece Maja Semjanov.

Nakon sportskih nadigravanja, kao “šlag na tortu”, bila je kratka kateheza na temu „Ljubav“, koju je vodila, draga nam vjeroučiteljica, Nada Ivošević.

Naš dragi Isus, iako u prijetećem kišnom ozračju, darovao nam je za ovaj susret sunčan i topao dan, bogat iskustvom lijepog druženja. Bolje smo se upoznali i dublje povezali s našim dragim gostima iz Surčina i Stare Pazove. Ražišli smo se u kasnim popodnevnim satima. Uz poljupce i mahanje rukama ispratili smo mi golubinčani naše drage goste.

Preč. Marko nas je pohvalio i ugodno nas iznenadio pozivom da nastupimo s predstavom „Treba biti dobar“, u crkvama u Golubincima, Staroj Pazovi i Surčinu.

                                                                                Boris Vlaj