SUSRET POVJERENIKA ZA PASTORAL MLADIH MEĐUNARODNE BISKUPSKE KONFERENCIJE SVETIH ĆIRILA I METODA

11. travanj 2019.

SRIJEMSKA MITROVICA (TU) - U četvrtak, 11. 4. 2019., održan je susret povjerenika za pastoral mladih Međunarodne biskupske konferencije (MBK) svetih Ćirila i Metoda. Susret je održan u prostorijama župe Sveti Dimitrije, đakon i mučenik u Srijemskoj Mitrovici. Povod ovome susretu je susret mladih koji je planiran za 21. 9. 2019., na blagdan svetog Mateja, apostola i evanđeliste. Susret mladih, koji će se održati u Srijemskoj Mitrovici je na razini nad/biskupija koje pripadaju MBK svetih Ćirila i Metoda.

Susretu su nazočili msgr. Stanislav Hočevar, predsjednik Povjerenstva za mlade MBK, msgr. Đuro Gašparović, biskup srijemski, vlč. Ivica Damjanović, predstojnik Ureda za mlade MBK svetih Ćirila i Metoda, povjerenici za mlade, vlč. Dušan Milekić (Srijemska biskupija), vlč. Mihael Sokol (Beogradska nadbiskupija),vlč. Dražen Dulić (Subotička biskupija), o. Vladimir Edelinski Mikola (Grkokatolička eparhija svetog Nikole), te domaći prezbiteri, mons. Eduard Španović i vlč. Ivica Zrno.

Nakon molitvenog početka pozdravnu riječ su uputili msgr. Stanislav Hočevar, msgr. Đuro Gašparović i mons. Eduard Španović. Oni su istakli svoju radost i zadovoljstvo zbog susretanja, te rada na području mladih, od kojeg se očekuju lijepi plodovi.

Nakon pozdravnog dijela pristupilo se radnom dijelu u kojem se raspravljalo o geslu susreta mladih, zatim programu, materijalima koji bi se izdavali za tu prigodu, kao i o eventualnim predavačima, te prigodnoj temi susreta mladih i obilasku važnih kršćanskih mjesta kojih u Srijemskoj Mitrovici, kao kolijevci kršćanstva ima.

Susret je završen molitvom, te bratskim stolom.

 Ivica Zrno