STUDENTI NA MISI ZAZIVA DUHA SVETOGA U PETROVARADINU

13. listopad 2012.

Studenti_misa__listopad_2012-PETROVARADIN (TU) – U srijedu navečer 10. listopada 2012. godine studenti i mladi su se okupili  sa srijemskim biskupom mons. Đurom Gašparovićem u crkvi Svetog Jurja u Petrovaradinu da svetom misom i zazivom Duha Svetoga započnu svoje redovite susrete.

       PETROVARADIN (TU) – U srijedu navečer 10. listopada 2012. godine, dan prije nego opća Crkva slavi početak Godine vjere, koju je papa Benedikt XVI. proglasio i otvara u Rimu, studenti i mladi su se okupili u zajedništvu sa srijemskim biskupom mons. Đurom Gašparovićem u crkvi sv. Jurja u Petrovaradinu da svetom misom i zazivom Duha Svetoga započnu svoje redovite susrete.

      Zajedničkom Euharistijom zazvali su Duha Svetoga da bude prisutan u životima mladih kako bi oni mogli svjedočiti svoju vjeru u obiteljima, na svojim fakultetima i drugim školama te na svakom mjestu gdje god se nađu.

Studenti_misa__listopad_2012-      U prigodnoj homiliji biskup Gašparović je posvijestio povijesnu situaciju u kojoj se sada nalazimo na početku Godine vjere, a to je pedeseta obljetnica otvorenja Drugog vatikanskog sabora i dvadeseta obljetnica objavljivanja Katekizma Katoličke Crkve. Dublje poznavanje saborskih dokumenata i Katekizma Katoličke Crkve pomaže svijetu kako svjedočiti životom i djelima kršćansku vjeru. Naglasio je da mladi nisu pozvani samo vjerovati da Bog postoji nego prije svega vjerovati Njemu, predati čitav svoj život Isusu te mu prepustiti cijelo svoje biće. Ohrabrio je mlade da čuvaju svoju vjeru, da je produbljuju i svjedoče životom, te ih potakao da nastave srijedom dolaziti u Biskupijski pastoralni centar u Petrovaradinu na susrete mladih. Ujedno je zahvalio svim prisutnima na dolasku jer je svaki dolazak na svetu misu čin vjere, znak da su oni živi članovi Isusove Crkve.

      Pjevanje na svetoj misi je, tradicionalno, organizirao i predvodio student Darko Temunović, istaknuti član VIS-a Proroci iz Subotice.

      Svake srijede kroz ovu akademsku godinu skupina mladih se okuplja redovito na svojim susretima. Svetom misom i zazivom Duha Svetoga započeo je prvi susret u ovome semestru.

                                                                                                        Marijan Vukov