JOSIP I EVICA DOKOZA, STARA PAZOVA BRAČNI JUBILEJ- ZLATNI PIR

21. siječanj 2016.

STARA PAZOVA (TU) - U filijali Presveto Trojstvo u Staroj Pazovi, župa Golubinci, svoje ženidbene zavjete su obnovili Josip i Evica Dokoza, koje su jedno drugome izrekli prije 50 godina. Ovo je poseban uzor bračnog para koji je svojim životom i primjerom posvjedočio vjeru, jer godinama sudjeluju u misnim slavljima i brinu oko filijalne crkve u Staroj Pazovi. Nama, kao župnoj zajednici, uistinu je bila čast da budemo zajedno s njima u misi i molitvi dok su obnavljali svoje ženidbene zavjete. U svetoj misi  u 17 sati sudjelovali su uz župnika župe Golubinci vlč. Vjekoslav Lulićž i bivši golubinački župnik vlč. Ivica Damjanović i župni upravitelj u Novim Banovcima vlč. Dušan Milekić. Također sa svojim obiteljima bila je prisutna i cijela filijalne zajednica u Staroj Pazovi.
U homiliji je golubinački župnik vlč.Lulić, čestitajući slavljenicima, naglasio da je bračna zajednica veliki dar od Boga, i da je jedna, sveta i nerazrješiva, što dokazuju slavljenici. Sloga, ljubav, razumijevanje, zajedništvo i međusobno pomaganje u bračnom životu obiluje plodom dobre i uzorne obitelji, rekao je župnik i dodao da su obitelji isto tako i članovi župnih zajednica, kako u župi tako isto i u filijalama i da se, po primjeru Josipa i Evice, trebaju ukljuičiti u život vjerničkih zajednica.
Našim dragim, teta Evici i čika Joški, želimo puno zdravlja i sreće na njihovom zajedničkom putu. Neka ih Gospodin blagoslovi i čuva, završio je župnik Lulić.
                                                                        Vjekoslav Lulić