SLAVLJE PRVE SVETE PRIČESTI U SRIJEMSKIM KARLOVCIMA

17. lipanj 2013.

Prva_Pricest_u_Karlovcima_pf1SRIJEMSKI KARLOVCI (TU) – Župa Presvetog Trojstva u Srijemskim Karlovcima proslavila je dan Prve svete pričesti 16. lipnja 2013. godine. Slavlje predvodio je župni upravitelj preč. Stjepan Barišić. Na početku misnog slavlja i nakon pričesti prvopričesnici su imali prigodni program.      SRIJEMSKI KARLOVCI (TU) – Župa Presvetog Trojstva u Srijemskim Karlovcima proslavila je dan Prve svete pričesti 16. lipnja 2013. godine. Nakon pripreme kroz školski vjeronauk i župnu katehezu, djeca su poučena i pripravljena za svetu pričest.

Prva_Pricest_u_Karlovcima_pf5

      Proslava dana Prve pričesti je uvijek drag i svečan dan za cijelu župnu zajednicu. Tako je i ova svečanost protekla veličanstveno i svečano. Prvopričesničko euharistijsko slavlje predvodio je župni upravitelj preč. Stjepan Barišić. Na početku misnog slavlja i nakon pričesti prvopričesnici su imali prigodni program.
Prva_Pricest_u_Karlovcima_pf1
      U homiliji pozivajući prvopričesnike velečasni Barišić je rekao da nikada ne zaborave dan Prve svete pričesti i da nastave redovito pohađati vjeronauk u školi i u župi, kako bi se pripravljali za sljedeće sakramente koje će ubudiće primati, a posebno svetu potvrdu.

Prva_Pricest_u_Karlovcima_pf4

      Roditeljima je zahvalio za trud oko odgoja njihove djece i što nisu zaboravili na vjerski odgoj te im je poručio da su učinili ono što je dobro, mudro i korisno za njihovu djecu.

Prva_Pricest_u_Karlovcima_pf3
      Nakon pričesti, prvopričesnici su svoju zahvalu Bogu na milosti, koja im je udijeljena toga dana, uputili kratkim recitacijama. Na kraju svete mise, preč. Stjepan Barišić je čestitao prvopričesnicima i podijelio im uspomene na Prvu Svetu Pričest. Zatim su prvopričesnici skupa sa župljanima nastavili slavlje u župnoj dvorani uz zakusku i osvježenje.

Prva_Pricest_u_Karlovcima_pf6
      Svojim prisustvom slavlje Prve pričesti su uzveličali i gosti iz Poljske, igračka i pjevačka skupina “Uhezac” iz Lubelstuzma. Inače Poljska folklorna grupa je hodočastila u Svetiše Gospe Sježne na Tekijama i tako sudjelovali na nedjeljnoj misi kao gosti u Srijemskim Karlovcima.

                                                                                   Tomislav Mađarević

 

Tomislav Mađarević