SESTRE DRUŽBE SESTARA KRALJICE SVIJETA I VJERONAUČNI SUSRET U SOTU

19. veljača 2019.

SOT (TU) - Sestre iz Družbe sestara Kraljice Svijeta iz Zagreba i Velike Gorice održale su vjeronaučni susret u subotu, 16. veljače 2019. godine u sotskoj dvorani „Kata“. Susret je ugovoren na prijedlog i u dogovoru s vlč. Nikicom Bošnjaković, župnikom župe Presveto Srce Isusovo u Šidu i župnim upraviteljem župa Sot, Morović, Gibarac i Kukujevci. Susret je započeo u 11 sati, a sudjelovala su djeca uzrasta od 1. do 7. razreda iz svih župa i filijala kojima upravlja vlč. Bošnjaković. Vodile su ga sestra Ljubica Josić i sestra Katarina Jakovljević.

Što je poziv? Prvi dio susreta sestre su iskoristile da se predstave i ispričaju nešto o redovničkom pozivu, jer se djeca iz Srijema rijetko imaju prilike susresti s redovnicima i redovnicama. Sestra Katarina je poziv povezala s različitim iskazima iz Starog i Novog Zavjeta kako bi djeca što bolje razumjela što je poziv i što on predstavlja za život osobe koju je Bog odabrao da mu se posveti.

Vesela radionica. Drugi dio susreta bio je posvećen ljubavi. Sestra Ljubica se kratko osvrnula na nedavno proslavljen blagdan svetog Valentina i tako uvela učenike u radionicu koju je pripremila. Cilj radionice je bio uočiti razliku kako živi i djeluje čovjek „bez srca“ i čovjek „sa srcem“. Učenici su podijeljeni u osam skupina, a svaka skupina je imala zadatak nacrtati zadani dio tijela (ruka, noga, glava i srce) i opisati kako se tim dijelom služi čovjeka „sa srcem“ ili čovjek „bez srca“, a zatim i odglumiti opisano. Skupne su uz smijeh i veselje, vrlo kreativno i uspješno izvršile povjerene zadatke te ih predstavile ostalim sudionicima radionice. Konačni produkti njihovog rada na kraju susreta izloženi su u dvorani. Na jednoj strani je od radova naslikan čovjek „sa srcem“, a na drugoj čovjek „bez srca.“

Na koncu je župnik zahvalio sestrama na uspješnom i korisnom radu s djecom i zaželio daljnju suradnju Družbe sestara Kraljice svijeta iz Zagreba i Velike Gorice sa župama u Srijemskoj biskupiji.

Susret je završio zajedničkim ručkom u crkvenom dvorištu, a sestre su djeci podijelile sličice i medaljice za uspomenu na ovo prekrasno druženje u nadi da će sličnih prilika biti još.    

Ana Hodak