PROSLAVLJEN CRKVENI GOD U VAŠICI – SVETKOVINA ROĐENJA SVETOG IVANA KRSTITELJA

24. lipanj 2020.

VAŠICA (TU) – Vjernici filijale župe Šid proslavili su svoga zaštitnika, sv. Ivana Krstitelja, u srijedu, 24. lipnja svetom misom u 11 sati

Euharistijsko slavlje predvodio je župnik vlč. Nikica Bošnjaković, a sudjelovali su, osim domaćih, i vjernici iz okolnih mjesta.

Svetoj misi je prisustvovao, kao i svake godine, paroh u Vašici jerej Ratko Nonković.

 

Treba jačati duh

Velečasni Bošnjaković je u propovijedi posebno naglasio važnost pouzdanja u Boga, kakvo su imali Elizabeta i Zaharija, kada su od Boga molili dijete, a on ih je nagradio tako što im je dao sina koji će biti preteča samoga Krista. Takvo je pouzdanje potrebno svakoj obitelji, kako bi je Bog blagoslovio i sačuvao na okupu, jer Bog uvijek nagrađuje one koji su mu vjerni. Svećenik je vjernicima posebnu pozornost skrenuo na činjenicu da je Ivan, prije javnoga nastupa, rastao i duhom jačao, uz napomenu kako mi uglavnom naglasak stavljamo na „rast“ u smislu da sebi nastojimo ugađati na različite načine. Zato nam je duh slab, ne možemo reći „Ne“ brojnim napastima. Zbog toga je potrebno jačati i duh, a to se čini vjerom, molitvom i sakramentima. Velečasni Bošnjaković je na kraju propovijedi napomenuo da nas svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja podsjeća da treba voditi računa i o svojoj duši, koja ostaje da živi za vječnost, te da ne tražimo smisao života samo u materijalnom, u ugađanju tijelu, nego da smisao tražimo u Bogu.

Ovogodišnja proslava crkvenoga goda za Vašicu je bila svečanija nego inače, jer je obitelj Mihaljević krstila svoje treće dijete.

Domaćini su nakon euharistije pozvali goste na druženje uz sok i kolače u crkvenom dvorištu.

 

Ana Hodak