PROSLAVLJEN BLAGDAN MALE GOSPE U NOVIM BANOVCIMA

16. rujan 2010.

 

Novi_Banovci_Mala_Gospa_IIINOVI BANOVCI, 8. rujna 2010. godine - U srijedu 08. rujna proslavljen je Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije u Novim Banovcima, gdje je na taj dan i crkveni god. Svečanu koncelebriranu sv. Misu u 11h predvodio je vlč. Marijan Vukov.  

Novi_Banovci_Mala_Gospa_III

  

      NOVI BANOVCI, 8. rujna 2010. godine - U srijedu 08. rujna proslavljen je Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije u Novim Banovcima, gdje je na taj dan i crkveni god. Svečana sveta misa bila je u 11h a predvodio je vlč. Marijan Vukov, župni vikar župe Imena Marijina u Novom Sadu, uz prisustvo još desetak svećenika Srijemske biskupije.

Novi_Banovci_Mala_Gospa_I

      Vlč. Marijan u propovijedi je istakao da u našoj svakodnevnici Marija nam treba biti primjer života. Kako bi i mi, kao što je ona uprisutnila svijetu Boga u Sinu Isusa Krista, svjedodočili Boga i bili slika njegove ljubavi prema svima nama. Slavlju su se pored vjernika Novih Banovaca pridružili i vjernici okolnih župa naše biskupije: N. Slankamen, Golubinci, Zemun, St. Pazova, Hrtkovci, Nikinci...

      Pri završetku misnoga slavlja župnik se vlč. Dušan Milekić zahvalio svima na prisutnosti, daru, trudu oko pripreme proslave i pozvao na nastavak druženja uz čast koju su župljani pripremili. Napose je ova proslava značajna za Novobanovčane jer u njoj, kao malobrojna zajednica, nalaze utjehu, zaštitu i snagu ostati vjerni Bogu i svojoj vjeri koju odavnina tu žive. D.M.

 

 

 

Duško Milekić