PROSLAVA SVETKOVINE SVETOGA PETRA I PAVLA U INĐIJI

03. srpanj 2017.

INĐIJA (TU) - Svetkovina svetih Petra i Pavla 29.lipnja 2017. godine imala je svoju posebnost jer je tada proslavljen crkveni god u župi u Inđiji. Misno slavlje predvodio je zemunski dekan preč. Jozo Duspara uz koncelebraciju svećenika tog dekanata kao i ostalih dekanata Srijemske biskupije. Na početku misnoga slavlja župnik vlč. Dušan Milekić je pozdravio predvoditelja misnoga slavlja, svećenike, vjernike goste iz okolnih župa, a napose domaće vjernike.

U uvodnoj riječi i homiliji predvoditelj misnoga slavlja preć. Duspara rekao je: “U ovoj dvojici apostola imamo predivan primjer predanosti života u Ime Isusa Krista i njegovom poslanju. Njihov život I smrt su poticaj i za nas. Jer oni su sebi odgovorili tko je za njih Isus Krist na njegovo pitanje -Što vi kažete tko sam ja?- pozivajući i nas da sami sebi odgovorimo na to pitanje” između ostalog rekao je preč. Duspara.

Na koncu mise župnik je zahvalio svima što su bili dio ove proslave i pokazali duhovno zajedništvo među župama. A svakako je ovu proslavu činilo lijepšom događaj da je većim dijelom već obnovljena spoljašnjost župne crkve koja je i na radost samih župljana. Misno slavlje je završeno svečanim blagoslovomu čast svetog Petra, apostola.

Slavlje je nastavljeno uz druženje u župnom dvorištu.

Dušan Milekić