PROSLAVA SVETKOVINE SVETOGA PETRA I PAVLA, APOSTOLA U INĐIJI

05. srpanj 2014.

INĐIJA (TU) - Na svetkovinu svetoga Petra i Pavla 29. 06. 2014. svečano je proslavljen crkveni god u župi Inđija. Misno slavlje predvodio je domaći župnik velečasni Dušan Milekić koji je u toj župi imenovan od prošle godine. Uz njega je bio i grkokatolički župnik iz Inđije Petar Dutka. Crkveni god okupio je lijepi broj župljana kao i vjernike goste iz okolnih mjesta.
Misno slavlje uzveličao je i crkveni zbor ove župe. Mi vjernici rado se obraćamo svecima, molimo ih za pomoć i zagovor. Tako se obraćamo i Petru i Pavlu. Ali njihova veličina i njihov primjer nama nije samo u tomu što su slijedili Krista, proglašeni svetima, već nam govore koliko je velika ljubav Božja prema nama. Vidite nas, od onog koji ga je zatajio učinio je Stijenom svoje Crkve. Onog koji je progonio njegove vjerne, učinio je najvećim propovjednikom među poganima. Od svakoga Bog želi stvoriti ono najbolje i pokazati nam put koji je za nas jedina istina. Slaveći nas, slavite nadu koju nam Bog pruža i mogućnost da budemo njegovi. Svatko od nas iako u ljudskosti slabo biće od Boga je pozvan i neizmjerno ljubljen uvijeke. Naglasio je predvoditelj slavlja velečasni Dušan.
Na koncu mise velečasni Milekić zahvalio je svima na pomoći, darovima, prisutnosti i rado pozvao na daljne druženje i čast koja je priređena. A nakon toga podijelio svečani blagoslov čime je misno slavlje završeno i nastavljeno druženje sa vjernicima župe kao i gostima u župnome dvorištu.    
                                                                                                                                                                                                                                                                                       Dušan Milekić