PROSLAVA PETROVA U STAROJ BINGULI

01. srpanj 2019.

STARA BINGULA (TU) - U subotu, 29. lipnja 2019., na svetkovinu apostolskih prvaka svetih Petra i Pavla, svečano je proslavljen zaštitnik crkve i zajednice u Straoj Binguli. Stara Bingula je filijalna zajednica župe Sveta Ana u Laćarku. Euharistijsko slavlje je predslavio mons. Eduard Španović, dekan srijemskomitrovačkog dekanata, i generalni vikar Srijemske biskupije, u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Ivicom Zrno, vlč. Ivicom Živkovićem, župnikom u Hrtkovcima i o. Vladislavom Vargom, srijemskomitrovačkim grkokatoličkim župnikom.

U prigodnoj homiliji, mons. Eduard Španović je podsjetio na veličinu vjerničkog primjera koji nam svima pružaju apostolski prvaci, sv. Petar i Pavao. Njih dvojica nisu bili isti. Svaki je na svoj način vršio volju Božju i naviještao Kristovo ime. Ono što je važno za uočiti jest trenutak susreta s Isusom, koji je na obojicu ostavio snažan dojam, te ih potaknuo da sebe, svoje talente i cijeli svoj život stave Bogu na raspolaganje. To nam je svima snažan primjer i snažna poruka – živjeti za Gospodina.

Na koncu euharistijskog slavlja, sve okupljene pozdravio je domaći župnik, vlč. Ivica Zrno, pozivajući da se radosni susret koji je započeo Euharistijom, nastavi i nakon euharistijskoga slavlja u dvorištu crkve. Kao i svih prijašnjih godina, na Petrovo u Staru Bingulu pristigli su hodočasnici od Iloka do Srijemske Mitrovice.

Ivica Zrno