PROSLAVA MALE GOSPE U NOVIM BANOVCIMA

13. rujan 2012.

Mala_Gospa_N._Banovci_2012.pf1NOVI BANOVCI (TU) – Na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije 8. rujna 2012. godine u župnoj crkvi u Novim Banovcima proslavljen je crkveni god.

 

 

 

 

       NOVI BANOVCI (TU) – Na blagdan rođenja Blažene Djevice Marije 8. rujna 2012. godine u Novim Banovcima proslavljen je crkveni god. Misno slavlje započelo je pozdravom župnika vlč. Dušana Milekića, a nastavio ga je predvoditelj slavlja župnik u Golubincima vlč. Vjekoslav Lulić, uz koncelebraciju svećenika iz drugih župa Srijemske biskupije. Uz sudjelovanje vjernika župe Novi Banovci, slavlje su nazočnošću uzveličali i vjernici drugih mjesta, Stare Pazove, Novog Slankamena, Zemuna, Petrovaradina i Zagreba.

Mala_Gospa_N._Banovci_2012.pf1

      U svojoj homiliji vlč. Lulić osvrnuo se na Gospine roditelje, njihovu veličinu. Istaknuo je Marijin lik, njezine kreposti, a napose je prikazao Marijino povjerenje u Boga, koje je naslijedila od roditelja, te ga nije prestajala imati ni u najtežim trenucima svoga života. Pozvao je da Gospu nasljedujemo napose u ovom vremenu kada je povjerenja sve manje među ljudima, a posebno u Boga.

Mala_Gospa_N._Banovci_2012.pf2

      Posebnu ljepotu slavlja donio je VIS Tekije iz Petrovaradina svojim nastupom i pjesmama kroz misno slavlje kao jednu novinu i osvježenje slavljenja Boga za sve prisutne, napose za Banovčane. Pri završetku euharistijskog slavlja župnik Milekić je zahvalio predvoditelju, svećenicima, prisutnim vjernicima, onima koji su doprinijeli uređenju i ljepoti proslave. Sve je pozvao na drugi dio slavlja, koje je nastavljeno u župnoj dvorani uz čast i druženje vjernika, svećenika i koju pjesmu.

Mala_Gospa_N._Banovci_2012.pf3

                                                                                             Dušan Milekić

 

Dušan Milekić