PROSLAVA BRAČNIH JUBILEJA U GOLUBINCIMA

15. studeni 2011.

 

Golubinci_bracni_jubileji_13.11.2011._foto2GOLUBINCI, 13. studenoga 2011. - U župi svetog Jurja, mučenika, u Golubincima, proslavljena je “Nedjelja bračnih jubileja”. Na svečanom euharistijskom slavlju sudjelovali su bračni parovi koji ove godine slave neke od jubileja, od pet do šezdeset godina bračnoga zajedništva.      GOLUBINCI, 13. studenoga 2011. - U župi svetog Jurja, mučenika, u Golubincima, proslavljena je “Nedjelja bračnih jubileja”. Na svečanom euharistijskom slavlju sudjelovali su bračni parovi koji ove godine slave neke od jubileja, od pet do šezdeset godina bračnoga zajedništva. Nazočni su bili i slavljenici koji su devedesetih godina za vrijeme domovinskog rata napustili svoje rodno mjesto Golubince. Slavlje je organizirao i predvodio domaći župnik Željko Tovilo.

Golubinci_bracni_jubileji_13.11.2011._foto2 

      U prigodnoj homiliji župnik je istaknuo važnost ljudske zahvalnosti Bogu za sve darovano u životu, posebno ističući obiteljsko i bračno zajedništvo, koje je izvrstan način ljudskoga i kršćanskog ostvarenja. Posebno je čestitao i zahvalio bračnim parovima koji dugi niz godina njeguju međusobnu ljubav, poštovanje i blagoslov u djeci, te na taj način i danas svjedoče o dostojanstvu, važnosti i ljepoti sakramenta kršćanske ženidbe i time su primjer sadašnjim mladim obiteljima i budućim supružnicima. Pozdrav i čestitke uputio je i onima koji slave zlatni i dijamantni jubilej, ali su zbog bolesti bili spriječeni sudjelovati na ovom zajedničkom slavlju u crkvi.

Golubinci_bracni_jubileji_13.11.2011._foto1 

      Euharistijsko slavlje animirao je pjevanjem mješoviti zbor župe Uzvišenje Svetoga Križa iz Rume. Na koncu euharistijskog slavlja svim jubilarcima uručena je posebna povelja – čestitka dijecezanskog biskupa mons. Đure Gašparovića, a ista je poslana i onima spriječenima zbog bolesti, kao i svim jubilarcima golubinčanima koji su prisilno napustili svoje domove i obiteljska ognjišta. Ujedno je župnik Tovilo zahvalio djelatnicima Radio Marije Srbije koji su izravno prenosili jubilarnu proslavu, kako bi slušatelji mogli biti uključeni u događanja u crkvi.

      Slavlje je nastavljeno prigodnim domjenkom za slavljenike i goste u župnoj dvorani.

                                                                                                Ivan Radoš

 

Ivan Radoš