POZIV NA II. SUSRET NEOŽENJENIH I NEUDATIH OSOBA

22. listopad 2014.

SVETIŠTE MARIJE POMOĆNICE KRŠĆANA I DUŠA U ČISTILIŠTU

Dođimo Mariji – pomoćnici u obraćenju!

           Predmet: Poziv na II. susret neoženjenih i neudatih osoba, nedjelja 9.11.2014. god
              „Muško i žensko stvori ih“ (Mk 10, 6b)

Poštovani!
Na I. susretu neudatih i neoženjenih vjernika katolika, koji je bio 5.10.2014. godine, bilo je prisutno 27 muškaraca i 8 djevojaka, te smo zaključili da su potrebni redoviti mjesečni susreti i odlučili da to bude prva nedjelja u mjesecu. Poradi Dušnog dana koji pada na prvu nedjelju mjeseca studenoga, odgodili smo za drugu nedjelju 9.11.2014., no ubuduće bi bilo svake prve nedjelje u mjesecu.

Imperativ obraćenja koji nam je Gospodin Isus izrekao, a evanđelista Marko zapisao: „Obratite se i vjerujete evanđelju!“ (Mk 1, 15b), zahvaća sve naše ljudske ponore iz kojih trebamo izići.
Svjedoci smo zaista velikoga broja osoba, vjernika katolika, koji su prešli godinu 30-tu, 40-tu i nisu upoznali osobu s kojom bi ušli u braćni sakramentalni život, ženidbu, žive sami. Posebno  je problem neoženjenih vezan uz muškarce na selu.
Svetište Marije pomoćnice kršćana i duša u Čistilištu, otkrivajući svoje poslanje među mnogim Svetištima želi uz zagovor Marije Majke i pomoćnice, upravo biti mjesto susreta i obraćenja – odluke za ženidbu ili udaju onih koji su prešli 30-tu i 40-tu godinu života.
Obratiti se u korijenu znači; vjerovati Isusu i njegovoj riječi evanđelja, u kojoj je više puta zapisano „Muško i žensko stvori ih!“ Stoga, pozivamo župnike neka hrabro najave u svojim župama ovu obavijest vjernicima da će se susret ovakve naravi organizirati u Svetištu u Moroviću. Nadamo se da će se mnogi odazvati i obratiti od svoje samoće, te poći hrabro vjerujući Isusu „muško i žensko stvori ih“, upoznati svoju bračnu ljubav. 
PROGRAM:
10.00h  - 11.00h  Doček neudatih i neoženjenih
11.00h   Sveta misa u Svetištu Marije pomoćnice kršćana i Duša u Čistilištu
13.00h   Ručak za hodočasnike; neoženjene i neudate
14.30h   Duhovni nagovor „muško i žensko stvori ih“
15.00h   I. Upoznavanje, rad po grupama
16.00h   II. Upoznavanje, šetnja po grupama
17.00h   III. Upoznavanje, molitva po grupama
18.00h   Odlazak u novosagrađenu crkvenu dvoranu u Batrovce, opušteni     
                                   razgovor i upoznavanje međusobno u dvorani (kolači, kava, sokovi)
20.00h   Svjedoćanstvo zbližavanja dotičnoga dana „muško i žensko stvori ih“
            Prijaviti svakako broj osoba koje dolaze iz Vaše župe, na gore naznačeni telefon, email, fax. Uvjet, neoženjeni i neudate pristojnog i zdravog življenja, koji nisu bili u nikakvoj braćnoj zajednici.

Lijep pozdrav i dobrodošlica,    vlč. Nikica Bošnjaković, upravitelj župe i Svetišta