OBILJEŽENA 19. OBLJETNICA MUČENIČKE SMRTI VLČ. IVANA BURIKA

09. listopad 2010.

 

Obljetnica_19._Burik_IITOVARNIK, 9. listopada 2010. godine - U spomen na ubijenog svećenika Ivana Burika i 663 mučenika Crkve u Hrvata, 8. 10. održana je 2. Memorijalna utrka od Križa žrtvama za slobodnu Hrvatsku iz Vukovara pa do groblja sv. Križa u Tovarniku. 

      TOVARNIK, 9. listopad 2010. godine - U spomen na mučki ubijenog svećenika Ivana Burika i 663 mučenika Crkve u Hrvata, dana 8. listopada održana je 2. Memorijalna utrka koja je krenula od Križa žrtvama za slobodnu Hrvatsku iz Vukovara do groblja sv. Križa u Tovarniku.

 Obljetnica_19._Burik_II

      Sve sudionike njih preko 60 među kojima je bilo žena i djece na samom startu blagoslovio je gvardijan vukovarski fra. Gordan Propadalo. Nakon 30 kilometara i nešto više od tri sata trkači su stigli do cilja na groblje u Tovarniku, gdje se okupilo mnoštvo vjernika iz Tovarnika i okolnih mjesta, kao i vjernika koji su hodočastili iz Strizivojne, Selaca Đakovački, Osijeka.

 Obljetnica_19._Burik_I

      Izaslanstva općine Tovarnik, Udruge dr. Ante Starčević i trkača koji su stigli iz cijele Hrvatske položila su vijence i zapalila svijeće na mjestu masovne grobnice i na grobu mučenika vlč. Ivana Burika, nakon toga uslijedila je zajednička molitva koju je predvodio župnik Stjepan Vukovac.

 Obljetnica_19._Burik_III

      U večernjim satima u prepunoj Crkvi sv. Mateja služena je misa zadušnica koju je predvodio mons. Stjepan Karalić uz koncelebraciju s ostalim svećenicima Đakovačke - osječke nadbiskupije.

 

                                                                                Antun Ivanković

 

 

Antun Ivanković