NOGOMETAŠI SPLITSKOG “HAJDUKA” POSJETILI SVETIŠTE NA TEKIJAMA

21. veljača 2013.

Nogometasi_Hajduka__sa_PetrovaradincimaPETOVARADIN (TU) – 17. veljače 2013. godine, veterani splitskog „Hajduka“ posjetili su  biskupijsko svetište Gospe Snježne na Tekijama, u Petrovaradinu. Nakon toga su  posjetili rodnu kuće bana Josipa Jelačića.

       PETOVARADIN (TU) – 20. veljače 2013. godine, nakon što su u subotu u Beogradu, u organizaciji Zajednice Hrvata Beograda „Tin Ujević“, Fudbalskog saveza Beogarada i društva „Bačvice“ iz Splita, odigrali revijalnu utakmicu sa ekipom Beograda, veterani splitskog „Hajduka“ posjetili su u nedjelju prije podne i biskupijsko svetište Gospe Snježne na Tekijama, u Petrovaradinu.

Nogometasi_Hajduka__sa_Petrovaradincima

      Najava njihova dolaska, očito se brzo pročula među mnogim sadašnjim i bivšim nogometašima Petrovaradina, od kojih su mnogi pohrlili na Tekije kako bi se s njima osobno upoznali i pozdravili ih. Nije manjkalo ni domaćih novinara, zainteresiranih da intervjuišraju, snime i zabilježe razgovor s nekadašnjim reprezentativcima Jugoslavije, legendama poput Ivice Šurjaka, Ivana Gudelja, Džonia Vilsona, Dževada Prekazia, Dragana Holcera i drugih.

      Prije nego je voditelj svetišta Petar Pifat u crkvi pozdravio goste i ukratko im protumačio značaj i slavnu povijest ovog srijemskog, marijanskog svetišta, gosti su posebno veličanstvenim činom pozdravili Gospu. Naime, s njima je doputovala i poznata muška vatrogasna klapa DVD-a Žrnovnica „Sveti Florijan“ koja je pred Gospinim oltarom otpjevala jednu prekrasnu duhovnu pjesmu.

      Nakon razgledanja crkve i zahvale za gostoprimstvo, gosti su svoj boravak u Republici Srbiji nastavili posjetom rodne kuće bana Josipa Jelačića, a najposlije odlaskom u Apatin gdje ih je iste večeri čekala još jedna revijalna utakmica s veteranima nogometnog kluba „Vojvodina“.

                                                                                               Petar Pifat

 

Petar Pifat