NAJAVA TREĆE PO REDU DUHOVNE OBNOVE NA TEKIJAMA

26. svibanj 2012.
Tekije_2012-1

PETROVARADIN, (TU) – Po preporuci Papinskog vijeće za promicanje nove evangelizacije i odobrenjem srijemskog biskupa Đure Gašparovića, a u organizaciji upravitelja vlč. Stjepana Barišića, u Svetištu Gospe Snježne na Tekijama u Petrovaradinu održat će se treća po redu duhovna obnova u subotu 2.06. i u nedjelju 3.06.2012. godine.

       PETROVARADIN, (TU) – Po preporuci Papinskog vijeće za promicanje nove evangelizacije i odobrenjem srijemskog biskupa Đure Gašparovića, a u organizaciji upravitelja svetišta vlč. Stjepana Barišića, u Svetištu Gospe Snježne na Tekijama u Petrovaradinu održat će se treća po redu duhovna obnova u subotu 2. lipnja i u nedjelju 3. lipnja 2012. godine.

      Termin duhovne obnove zakazan je pod geslom “Isusu će njegova majka: ‘Vina nemaju.’“ (Iv 2,3). Voditelj je o. Vjenceslav Mihetec, karmelićanin. Program dvodnevnih duhovnih obnova sastoji se od pobožnosti Gospi Tekijskoj u 16.30 i mise u 17.00 sati, te euharistijskog klanjanja i duhovno-animacijskog programa.

Vjenceslav_mihetec

PROGRAM DUHOVNE OBNOVE

Subota, 02.06.2012.
16.30: Pobožnost Gospi Tekijskoj
17.00: Sv. Misa; predvoditelj o. Vjenceslav Mihetec
18.00: Euharistijsko klanjanje

Nedjelja, 03.06.2012.
16.30: Pobožnost Gospi Tekijskoj
17.00: Sv. Misa; predvoditelj: o. Vjneceslav Mihetec
18.00: Duhovno — animacijski program

       Sada je vrijeme!

       Ne postoji bolji trenutak da postanemo Kristovi.

      Sada je vrijeme, jer svijet treba svjedoke. Problemi našeg svijeta: siromaštvo, manjak primjerenog obrazovanja, stopa razvoda, propasti oobitelji, rat i nasilje ne mogu se riješiti novcem i tehnologijom. Moramo doprijeti do korijena. Ono što naš svijet treba jeste BOG.

      Sada, sada je vrijeme prevesti evanđelje ISUSA KRISTA na jezik kojega će naša kultura razumjeti. Prestati tražiti naše vrijednosti u mišljenjima drugih i zauzeti se za ono u šta vjerujemo. Doživjeti zajedništvo s misijom i podijeliti ljepotu naše katoličke vjere i ispuniti poziv NOVE EVANGELIZACIJE.

                                                                               Tomislav Mađarević