MOLITVENO ZAHVALNI SUSRET ZA DUHOVNA ZVANJA NA TEKIJAMA U PETROVARDINU

23. travanj 2013.

Tekije_plakat_21-04-2013 PETROVARADIN (TU) - Euharistijsko slavlje koje će predvoditi srijemski biskup mons. Đuro Gašparović i svečana akademija koja slijedi poslije, održati će se na Četvrtu Vazmenu nedjelju ili Nedjelju Dobrog Pastira, 21. travnja 2013. godine s početkom u 17 sati.

 

 

 
      PETROVARADIN (TU) - Dok sveopća Crkva obilježava Godinu vjere, a Srijemska biskupija i Godinu svećeničkoga i redovničkog poziva, ravnateljstvo Biskupijskog svetišta Gospe Snježne na Tekijama u Petrovaradinu odlučilo je na prigodan način spomenuti se svih Bogu posvećenih osoba koje su podrijetlom iz petrovaradinskih župa.

Tekije_plakat_21-04-2013

      Zbog njihovog neizmjernog doprinosa na polju širenja Božje riječi, u crkvi na Tekijama biti će upriličena svečanost pod nazivom „I oni su naši Velikani“.

      Euharistijsko slavlje koje će predvoditi srijemski biskup mons. Đuro Gašparović i svečana akademija koja slijedi poslije, održat će se na Četvrtu Vazmenu nedjelju ili Nedjelju Dobrog Pastira, 21. travnja 2013. godine s početkom u 17 sati.

      Želja organizatora je da se kroz predstavljanje duhovnih poziva, posvijesti značaj i potreba duhovnih zvanja u sadašnjem, ali i budućem vremenu.

      U petrovaradinske velikane duhovnog poziva ubrajaju se:

Vlč. Josip Pavlović

S. Amadeja Pavlović, milosrdna sestra sv. Križa

S. Magdalena Pacis Ambrišak, milosrdna sestra sv. Križa

S. Smiljka Miolčić, milosrdna sestra sv. Križa

O. Vinko Mamić, karmelićanin

S. Ana Mateja Topić, službenica Kćeri Božje Ljubavi

S. Katarina Teskera, benediktinka

Vlč. Dušan Milekić, dijecezanski svećenik

Vlč. Željko Savić, vojni kapelan

Vlč. Ivan Rajković, dijecezanski svećenik

Jozef Deman, trajni đakon

Marija Rajković, kandidatica za red sestara sv. Benedikta

      U svečanom programu sudjelovat će i gosti iz Republike Hrvatske: Milosrdne sestre sv. Križa i pjevački zbor “Amadeja” iz Đakova, sestre reda sv. Benedikta iz Zadra i drugi

      Događaj će izravno prenositi Radio Marija.

                                                                    Petar Pifat

 

Petar Pifat