IZGRADNJA KUĆE ZA STARE U MARADIKU

06. ožujak 2017.

MARADIK (TU) - 3.ožujka  Direktor caritasa Srijem vlč.  Jozo Duspara  je  posjetio gradilište kuće za stare  koji su započeli potkraj prošle godine ali zbog oštre zime bili prekinuti. Ovo  gradilište je  otvoreno prošle godine u  travnju kada je u posjet došao g. Franc Krip zajedno sa suradnicima,  direktor caritasa Bolzano-Bressanone/Bozen-Brixen.

Zbog dužeg vremena čekanja dozvole, Caritas za Srijem  je potpisao ugovor o izgradnji  prve faze ovog projekta  i  ozbiljno započeo radove  u studenom 2016. Izvođač radova je firma „Mali Mrav“ iz Inđije. Projekat izgradnje kuće za stare i siromašne osobe  u potpunosti  financira caritas Bolzano –Bressanone. Plan  je da objekat bude gotov krajem godine i u potpunosti predan svojoj namjeni.  Ovih dana je umrla g. Ana  koja je živjela u veoma trošnoj i siromašnoj zgradi  a čiji život je potaknuo  Mons. Ivu Musera, biskupa Bolzana-Bressanone da se odluče za izgradnju ovog  doma  i u njeg smjesti  baku Anu  kao i druge siromašne  osobe iz Srijemske biskupije.

Direktor je pokazao zadovoljstvo izgradnjom i kvalitetom rada kao i zalaganjem župnika  Božidara Lusavca  u angažiranju  u ostvarenju ove plemenite ideje. Također primjetno je da župska zajednica Maradik  s radošću očekuje  izgradnju  kao i nove susjede koji će  se nastaniti u dom. Caritas za Srijem  kao i naši donatori očekuju  od župljana Maradika da  budu dobri susjedi i volonteri  u domu za stare. Dom će nositi  ime   poznate svetice dobrotvorke“ sv. Elizabeta“.

Petar Dujić, koordinator Caritasa Srijem