HODOČASNIČKI DAN U MOROVIĆU

14. lipanj 2013.

Morovi_hodocasnici_2_6_2013_pf1MOROVIĆ (TU) - U nedjelju 2. lipnja 2013. godine redoviti je mjesečni dan hodočašća u Morović u crkvu iz XII. st. koja je Marijansko mjesto molitve Mariji Pomoćnici kršćana i duša u čistilištu.      MOROVIĆ (TU) - U nedjelju 2. lipnja 2013. godine redoviti je mjesečni dan hodočašća u Morović u crkvu iz XII. st. koja je Marijansko mjesto molitve Mariji Pomoćnici kršćana i duša u čistilištu. Hodočasnici su počeli pristizati oko 9 sati, kada su se mogli ispovijedati i preporučiti pred oltarom nebeske Majke Marije, koja sluša naše molitve. Posebno je živ vapaj molitva svete krunice Bogorodici za sve pokojne, duše u čistilištu, koje trebaju naših žrtava i molitava.

Morovi_hodocasnici_2_6_2013_pf1

      Tako su tri autobusa hodočasnika pristigla iz različitih župa iz Hrvatske. Jedan autobus hodočasnika došao je iz Zagreba, zatim drugi iz župe Presvetoga Srca Isusova iz Vinkovaca i treći autobus hodočasnika iz župe Svete Rozalije iz Ivanovca kod Osijeka. Svetu misu s oko 300 hodočasnika predvodio je vlč. Nikica Bošnajković, upravitelj župe i svetišta. Svojim duhovnim pjesmama uz žice tamburice euharistijsko slavlje je animirala obitelj Vukašinović iz župe Velika, kojima je Bog podario 16 djece. Otac i majka su svjedočili na koncu misnoga slavlja o bogatstvu služenja životu u brojnoj višečlanoj obitelji.

Morovic_hodocasnici_2_6_2013_pf2

      Nakon svete mise uslijedio je zajednički agape kuhani ručak za sve hodočasnike u velikoj župnoj sjenici. Nakon ručka usljedilo je druženje, a od 15 do 17 sati obnova vjere kroz duhovne nagovore i svjedočenja upravitelja župe i svetišta.

                                                                Župni ured Morović

 

Nikica Bošnjaković