HODOČAŠĆE VJERNIKA ČEREVIĆA, BEOČINA I SRIJEMSKE KAMENICE U SLAVONSKI BROD

ČEREVIĆ (TU) - Župljani župa Čerević, Beočin i Srijemska Kamenica, na spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice, 7. listopada 2017. godine, u pratnji svojega župnika vlč. Zdravka Čabrajca, hodočastili su u svetište Gospe od Brze pomoći u Slavonski Brod 1 (Mala crkva). U župi ih je dočekala časna sestra Uršulinka koja ih je upoznala s poviješću nastanka svetišta i pobožnosti prema Gospi od Brze pomoći. Hodočasnicima se obratio i preč. Petar Šokčević, svećenik Srijemske biskupije u Sotu u miru, koji je nekada bio na službi u Srijemu u župi Svete Katarine u Sotu..Nakon iskazane pobožnost prema Gospi od Brze pomoći hodočasnici su se upoznali s još nekim događanjima svetišta te su imali priliku nabaviti nabožne predmete u svetištu.
U posljepodnevnim satima posjetili su župu Sveti Dominik Savio u Slavonskom Brodu 7 (Kolonija), gdje je na službi nekadašnji čerevićki i beočinski župnik, a potom mitrovački župnik preč. Josip Matanović, koji je hodočasnike upoznao s povješću župe i crkve, te je nakon toga uslijedila kratka okrjepa.
Po povratku prema Srijemu hodočasnici su posjetili župu Uznesenja BDM u Slavonskom Brodu 8 (Brodsko Vinogorje), gdje je nakon kratkog upoznavanja s poviješću župe od strane župnika vlč. Markana Kormanjoša, slavljena sveta misa. Na svetoj misi ih je pozdravio župnik Kormanjoš, a u kratkoj homiliji je progovorio o povijesnoj povezanosti Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije, koje se nastavlja u zajedništvu Đakovako-osječke Crkvene i Srijemske biskupije kao sufragana.  Po završetku mise uz kratki odmor uslijedio je povratak svojim župama.

Davor Kormanjoš