GOSTOVANJE ZBORA MLADIH IZ GOLUBINACA U SURČINU

17. siječanj 2018.

SURČIN (TU) - Nastavlja se suradnja dviju župa, Surčina i Golubinaca, kojima upravlja svećenik prečasni Marko Kljajić. Duhovno zajedništvo započelo je zajedničkim slavljem svetog Nikole u obje župe uz međusobno gostovanje mladih.

U nedjelju ujutro 14  siječnja 2018. misno slavlje u župi Presveto Trojstvo uveličao je svojim glasovima zbor mladih iz Golubinaca koji su u pratnji nekolicine odraslih poranili da bi slavili svetu misu s domaćinima u Surčinu u 9 sati.

Zbor vodi orguljašica Ivana Lalić. Muzička pratnja osim klavijatura u ovom zboru je gitarist Darko Peršić. Vesele božićne pjesme odzvanjale su u punoj surčinskoj crkvi koja je još uvjek u božićnom ugođaju, gdje dominiraju prelijepe jaslice. Golubinčani Nikola, Željka i mala Maja su čitali čitanja i molitvu vjernika.

Župnik Kljajić, koji je bio organizator ovog susreta, okružen ministrantima iz Surčina Gabrijela, Katarina, Marko, Petar i Luka, u punoj crkvi domaćih župljana, uživao je u duhovnom zajedništvu vjernika dviju župa.

Župljani župe Presveto Trojstvo s radošću su dijelili duhovne pjesme i misli ove nedjelje s Golubinčanima.  Kako je lako biti domaćin kada radost žive vjere nosi srca svih sudionika.

Župljani Surčina i Golubinaca nadaju se i žele da ova misa bude poticaj za što veće uključenje mladih u aktivan vjerski život u njihovim župama kao i za daljnji napredak suradnje župa u Srijemskoj biskupiji. 

Prečasni Marko Kljajić, župnik u župi Presvetoo Trojstvo u Surčinu i upravtelj župe Sveti Juraj, mučenika u Golubincima, svake nedjelje slavi misu u Surčinu u 9 sati ujutro, u 10.45 u Golubincima te u 12 u crkvi Presveto Trojstvo u Staroj Pazovi koja je filijala župe Gplubinci. Mise na blagdane su u sve tri crkve prema dogovorenom rasporedu. U predbožićno vrijeme zornice su bile prvo u Golubincima u 6.15 ujutro a zatim u Surčinu u 7.30 i bile su dobro posjećene.

     Katica Naglić