DUHOVNI KONCERT ANSAMBLA „OPERETIKA“ U ZEMUNU

10. svibanj 2011.

 

Operetika_u_Zemunu_1ZEMUN, 7. svibnja 2011. godine - U crkvi „Blažene Djevice Marije“ u Zemunu, ansambl „Operetika“ je priredio nezaboravno veče koncertom pod sloganom „Stari majstori i oratorijumi“.Operetika_u_Zemunu_1

      ZEMUN, 7. svibnja 2011. godine - U crkvi „Blažene Djevice Marije“ u Zemunu, ansambl „Operetika“ je priredio nezaboravno veče koncertom pod sloganom „Stari majstori i oratorijumi“.

Operetika_u_Zemunu_2

      Naime, ovi mladi, izuzetno talentirani ljudi po drugi put su se našli pred publikom pomenute župe. Nakon večernje svete Mise, velečasni Jozo Duspara je sa nekoliko riječi najavio program koncerta, pozdravio sve izvođače i prisutne koji su došli da uživaju u ovom izuzetnom muzičkom ugođaju. Svi ovi mladi umjetnici, koji još uvjek nadograđuju svoje muzčko obrazovanje, pokazali su da talenat uz puno rada i volje ne može ostati nezapažen.

Operetika_u_Zemunu_3

      Umjetnički rukovodilac ansambla „Operetika“ je prof. Ljubica Živković. Djela na orguljama je izvodila Tea Dervišbegović, a na klaviru (čembalu) Ivan Jovanović. Solisti su bili Milica Krstić, Milica Nikolić, Marija Prvulj, Vera Vujasinović, Emilija Petronijević, Maja Tomašević, Jelena Škorić, Ana Stanković, Milica Jeličić, Danica Andrić, Biljana Soldo, Ana Pavlov, Mirjana Stojanović, Miša Popov, Dragoljub Bajić, Nenad Čića, i Aleksandar Pantelić. Što se samog programa tiče, smenjivala su se djela Mozarta, Verdija, Handella, Vivaldia, Mendelssohna, Haydna, Bizeta, i Pergolesia.

Operetika_u_Zemunu_4

      Svako izvedeno djelo publika je nagradila pljeskom koji je odražavao iskreno divljenje. Svečani ugođaj koncerta zasigurno su upotpunile i haljine koje su nosile djevojke kao i odjela koja su nosili mladići.

Operetika_u_Zemunu_5

      Na samom kraju programa, velečasni Jozo Duspara je istakao koliko je važno podržati ovakvu inicijativu da bi se tim putem prenosila poruka šta su zaista prave vrijednosti. Naravno, tom prigodom se od srca zahvalio svim učesnicima koncerta i čestitao im. Nakon toga je usljedilo fotografisanje. Kao mali znak pažnje i zahvalnosti, svi mladi umjetnici su dobili ruže da ih podsjećaju na ovo veče i na to da i svoj talenat baš kao cvijeće njeguju sa ljubalju. Publika koja ih je večeras sa velikom pažnjom i uživanjem slušala zasigurno je poželjela da ih ponovo vidi, što će se, nadamo se u bliskoj budućnosti, i dogoditi.

 

Lukinović Danijela

 

Danijela Lukinović