DUHOVNA OBNOVA ZA SVEĆENIKE SRIJEMSKE BISKUPIJE

10. veljača 2013.

      PETROVARADIN, (TU) – 4. veljače 2013. godine u Petrovaradinu je održana duhovna obnova za svećenike Srijemske biskupije. Duhovnu obnovu je predvodio vlč. Vjekoslav Lulić, župnik u Golubincima.

      Tema duhovne obnove bila je “Godina vjere”. Vjekoslav je istaknuo kako o vjeri možemo pričati danima, ali pitanje koje si postavljamo je kako mi svoju vjeru koju smo prihvatili živimo i prenosimo drugima. Da bi netko prenio vjeru drugome, prije svega mora svoju vjeru živjeti.

Duhoovna_obnova_u_veljaci

      Sve što je izrečeno pokazuje nam koliko nam je “Godina vjere” potrebna. potrebna je zato što je naša vjera danas pred izazovima modernoga svijeta. Ljudi koji su svoju vjeru doživjeli tradicionalno, u danasnje vrijeme takvu tradicionalnu vjeru lako i brzo izgube, zaborave. Ili pak sa druge strane traže nešto drugo, nešto novo.

      Kroz razgovor dalje su se na obnovi iznosili razna svjedočanstva i problemi s kojima su se susreli svećenici u svojemu poslanju. Gdje je izrečeno da tradiciju treba gajiti, ali opet sa druge strane ne ostati samo na njoj nego vjernicima, ljudima ponuditi vjeru, i to onakvu kakvu nam je Krist predao. Duhovna obnova je nastavljena u kapelici molitvom i kasnije zajedničkim ručkom kada je preč. Blaž Zmaić, iriški župnik, proslavio svoj imendan i rođendan.

                                                                                         Tomisav Mađarević

 

Tomislav Mađarević