DUHOVNA OBNOVA SVEĆENIKA SRIJEMSKE BUSKUPIJE U BEŠKI

08. lipanj 2012.

Duhovna_obnova_4.6.2012._foto1BEŠKA (TU) - Svećenici Srijemske biskupije, zajedno s biskupom Đurom Gašparovićem okupili su se 4. lipnja 2012. godine na mjesečnu duhovnu obnovu. Ova rekolekcija bila je u Beški, u župi Svete Terezije od djeteta Isusa. Voditelj i predavač bio je o. Karol Harmat, gvardijan u franjevačkom samostanu u Novom Sadu.

  

      BEŠKA (TU) – Svećenici Srijemske biskupije, zajedno s biskupom Đurom Gašparovićem okupili su se 4. lipnja 2012. godine na mjesečnu duhovnu obnovu. Ova rekolekcija bila je u Beški, u župi Svete Terezije od djeteta Isusa. Voditelj i predavač bio je o. Karol Harmat, gvardijan u franjevačkom samostanu u Novom Sadu.

          Duhovna_obnova_4.6.2012._foto2

      Tema predavanja bila je „Nemir, briga i mir“. Voditelj je naglasio kako i svećenici preko svojih službi i okruženja mogu zapasti u nemire i brige zbog kojih se mogu osjetiti izgubljeno i bespomoćno. U svećeničkoj službi može se dogoditi da se zapadne u svjetovne brige više nego što bi trebalo te se tako izgubi potreban mir vlastitoga bića. Lutanje, ogorčenost, nesigurnost, otpad od Boga samo su jedni od uzroka koji lako stvaraju nemir u svećeniku.

            Duhovna_obnova_4.6.2012._foto3

      „Mi moramo biti ljudi mira, naglasio je voditelj, i znati naći vrijeme samo za sebe u kojem se možemo susresti s Bogom i samima sobom. Odmoriti se, ne samo tijelom nego i duhom. Kao važan dio našega života ne smijemo izgubiti molitvu, kako molitvu Crkve tako i vlastitu molitvu, jer u njoj pronalazimo sebe i odgovore na mnoga pitanja u susretu s Bogom koji je nositelj potpunoga mira. Svojim mirom trebamo pobijediti svjetovni nemir i u njega donijeti Boga, naglasio je o. Harmat. Duhovna obnova nastavljena je u crkvi klanjanjem, pobožnošću Srcu Isusovu i molitvom za duhovna zvanja. Završetak duhovne obnove bio je uz prigodni ručak i bratski razgovor svećenika.

                                                                                Dušan Milekić  

 

Dušan Milekić