DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA I SVETI NIKOLA U NOVIM BANOVCIMA

NOVI BANOVCI, (TU) - Na drugu nedjelju došašća, 6. prosinca 2015. godine,  župljani župe u Novim Banovcima nastavljaju pripravljati se za Božić i susret s Gospodinom po njegovu rođenju. U tu pripravu uključuju se i djeca i mladi u zajedništvu s odraslim vjernicima. Među svecima adventskog vremena nalazi se i djeci i mladima obiljeni sveti Nikola, biskup. Sveti Nikola je ove nedjelje pohodio župu Novi Banovci kao što je to činio na ovaj dan svake godine. U euharistijskom slavlju vlč. Dušan Milekić, župnik u Inđiji i župni upravitelj progovorio je u homiliji u duhu nedjeljnih čitanja i uputio nekoliko riječi o svetom Nikoli, koji je ujedno zaštitnik putnika, pomoraca a voli i djecu.

Na koncu mise najmlađi, koji su zajedno s odraslima sudjelovali u slavlju, s nestrpljenjem su čekali dolazak sveca, kojeg je predstavio jedan od mladih vjernika. Vlč. Milekić je pozvao gosta a mališani su ga dočekali okupljeni oko oltara. Nakon susreta i razgovora s njihovim dragim svecem, on ih je obradovao darovima što je običaj ovoga dana.

Na koncu mise, koja je bila toga dana posebno ispunjena dječjom radošću, svi nazočni su primili Božji blagoslov koja je bila posebno taj dan ispunjena dječijom radošću završena je župnim blagoslovom, najmlađi su zajedno s paketićima radosno pošli svojim domovima. 

 

Dušan Milekić