DRUGA DUHOVNA OBNOVA NA TEKIJAMA

08. svibanj 2013.

Predavanje_tekije_4_05_2013PETROVARADIN/TEKIJE (TU) - 4. i 5. svibnja 2013. održana je duhovna obnova u Biskupijskom svetištu na Tekijama pod sloganom "Za naše dobro", a na temu Život Marijin - primjer vjernika preobražena Duhom Svetim.

 

 

 

        PETROVARADIN/TEKIJE (TU) - U Biskupijskom svetištu na Tekijama održana  je 4. i 5. svibnja 2013. godine druga ovogodišnja duhovna obnova pod sloganom "Za naše dobro" a na temu Život Marijin - primjer vjernika preobražena Duhom Svetim. Obnovu je predvodio vlč. mr. Josip Vrančić, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije koji se nalazi na poslijediplomskim studijama u Rimu.

  Sudionici_obnove_5_05_2013

      Kroz ustaljeni dvodnevni program kojem je redovito prethodila slavljem sakramenta pomirenja, vjernici su sudjelovanjem u svetoj misi, napose slušanjem Božje riječi i tumačenja u propovjedi, imali priliku spoznati koliko je nedostatak ljubavi u čovjeku uzročnikom negativnog straha. Naročito je bio istaknut primjer Marije koja je, živeći u strahu, tjeskobi i nesigurnosti, na sve izazove odgovarala vjerom. „Neka mi bude po tvojoj riječi!“ (Lk, 1, 37-38).

      Program prvog dana duhovne obnove završio je polusatnim izlaganjem predavača koji je potanko govorio o važnosti djelovanja Duha Božjega u životu vjernika, osvrćući se na život Bogorodice Marije.

      U propovjedi na svetoj mise koja je služena drugog dana obnove vlč. Vrančić je, između ostalog, poručio da „kriteriji prosuđivanja i preispitivanja svega dolaze samo od Duha Božjega.“

      U tom svjetlu i pobožnom znaku štovanja Presvetog oltarskog sakramenta završio je svibanjski duhovni susret u Svetištu Gospe Snježne na Tekijama.

                                                                                               Petar Pifat

 

Petar Pifat