BLAGOSLOV I SLUŽBENO OTVORENJE PROSTORIJA BISKUPIJSKOG PASTORALNOG CENTRA SRIJEMSKE BISKUPIJE

PETROVARADIN (TU) – U ponedjeljak, 1. ožujka 2021., u prostorijama Biskupijskog Ordinarijata Srijemske biskupije u Petrovaradinu, službeno su otvoreni uredi Biskupijskog pastoralnog centra (BPC) i Tiskovnog ureda (TU) Srijemske biskupije.

ŽIVOT, LIK I KRJEPOSTI MAJKE MAJKE AMADEJE PAVLOVIĆ

VELIKA ŠTOVATELJICA SVETOG JOSIPA (Listić br. 4)

KORIZEMNA DUHOVNA OBNOVA ZA SVEĆENIKE SRIJEMSKE BISKUPIJE

PETROVARADIN (TU) – U ponedjeljak, 22. veljače 2021., Ured za duhovnu formaciju svećenika Srijemske biskupije, na čelu s preč. Berislavom Petrovićem, organizirao je mjesečnu duhovnu obnovu za svećenike Srijemske biskupije i redovnike koji djeluju na području Srijemske biskupije. Kako je prije nepunih tjedan dana započelo korizmeno vrijeme, ovo je ujedno bila i korizmena duhovna obnova za prezbiterij u Srijemskoj biskupiji.

ČESTITKA MEĐUNARODNE BISKUPSKE KONFERENCIJE SV. ĆIRILA I METODA NOVOIZABRANOM PATRIJARHU SPC PORFIRIJU

BEOGRAD (TU) – Međunarodna biskupska konferencije svetih Ćirila i Metoda uputila je 18. veljače čestitku novoizabranom patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju. Čestitku MBK sv. Ćirila i Metoda prenosimo u cijelosti.

UMRLA SESTRA M. BLANDINA (MILKA) TRGOVAC

ZEMUN/ZAGREB (TU) – U dubokoj vjeri u uskrsnuće i život vječni javljamo sestrama Družbe, rodbini, prijateljima i znancima da je u Zemunu, 15. veljače 2021. godine u 21.15, blago u Gospodinu preminula naša draga sestra M. Blandina (Milka) Trgovac.

ČESTITKA MEĐUNARODNE BISKUPSKE KONFERENCIJE SV. ĆIRILA I METODA NOVOIZABRANOM PATRIJARHU SPC PORFIRIJU

18. veljača 2021.

BEOGRAD (TU)Međunarodna biskupska konferencije svetih Ćirila i Metoda uputila je 18. veljače čestitku novoizabranom patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju. Čestitku MBK sv. Ćirila i Metoda prenosimo u cijelosti.

 

 

Vaša Svetosti!

U ime svih nadbiskupa i biskupa Međunarodne biskupske konferencije, svega klera, Bogu posvećenih osoba i vjernika laika katoličke vjeroispovjedi u Republici Srbiji, kao i u svoje osobno ime, iskreno Vam čestitam na izboru za arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog!

Ovo je zaista veliki dan za Srpsku pravoslavnu crkvu i za sve stanovnike naše države. Patrijarh Srpske pravoslavne crkve poput svjetionika ima nezamjenjivu ulogu u usmjeravanju, ne samo Crkve i vjernika, nego i cijelog našeg društva, prema pravim i neprolaznim evanđeoskim vrijednostima, vođen Istinom, Isusom Kristom, kojemu na Vašem izboru dajemo hvalu i slavu!

Neka Trojedini Bog blagoslovi Vaš izbor na časni tron pećkih patrijarha, da uz Božju pomoć i zaštitu možete izvršiti svetu misiju, koju Vam sam Gospod povjerava, nastavljajući stopama Vaših bogougodnih prethodnika.

U ovom vremenu punom izazova i poteškoća, mi predstavnici Katoličke crkve u Republici Srbiji, pružamo Vam ruku suradnje s željom da, svaki prema svojoj od Duha Božjeg povjerenoj misiji, doprinesemo napretku kako naših Crkava, tako i svih ljudi dobre volje u Republici Srbiji.

Najsvetijem i visokodostojnom Gospodinu Porfiriju, milošću Božjom arhiepiskopu pećkom, mitropolitu beogradsko-karlovačkom i patrijarhu srpskom: Na mnogaja ljeta!

S izrazima dubokog poštovanja,

Mons. dr. Ladislav Nemet, SVD

zrenjaninski biskup, predsjednik Međunarodne biskupske konferencije

 

Izvor: ika.hkm.hr