BOŽIĆNO SLAVLJE U ZEMUNU

28. prosinac 2012.

Zemun_Bozic_2012._foto3      ZEMUN (TU) - U crkvi “Uznesenja Blažene Djevice Marije” u Zemunu misu polnoćku predvodio je župnik i dekan preč. Jozo Duspara uz sudjelovanje velikog broja vjernika zemunske župe i drugih gostiju.

Zemun_Bozic_2012._foto1

      U svojoj homiliji župnik je naglasio da Božić prvenstveno slavimo kao vjernici i kao ljudi. Neki ga slave samo kao ljudi slaveći ga kao dio tradicije a ne toliko kao vjernici. Vjernici  žele dublje proživljavati Božić i to u povezanosti s Bogom i s drugima, posebno sa svojom obitelji, jer svima je zajednički Nebeski otac. Isus je postao čovjekom radi našeg spasenja. Stoga kršćanstvo nije neka ideja, neki filozofski odnosno teološki sustav, nego način življenja po božanskoj ljubavi. Pohvalio je vjernike župe Zemun u njihovom nastojanju da žive svoju vjeru kao svjetlo koje može i današnjeg čovjeka u velikom gradu obasjati i pokazati mu put kojim valja ići, a to je put istinitog Boga. Krist je svojim rođenjem ušao u našu povijest i svijet se u budućnosti ne može ni zamisliti bez Boga.

                            Zemun_Bozic_2012._foto2

      Župnik je poručio Zemuncima da se ne boje jer život u pravoj vjeri ne može biti tama već uvijek nailazi na ljude koji traže Boga i to nam daje snagu da smjelo i hrabro koračamo novim vremenom. Župnik Duspara je posebno pozvao obitelji da budu snažni navjestitelji utjelovljenja i rođenja Krista te da budu svjesni da Bog posebno ljubi obitelj što je dokazao svojim rođenjem od Marije Djevice.

Zemun_Bozic_2012._foto3

      Pozvao je i sve odgovorne u društvu da odgovorno priđu vjerujućem čovjeku te mu pomognu da lakše može svjedočiti svoje vjerničko poslanje.

Pola sata prije polnoćke kao i pjevanje u svetoj mise obogatili su pjevači zbora “Sveta Cecilija” pjevajući božićne pjesme.

      Na koncu liturgijskog slavlja svi su pjevali Tiha noć sveta noć, što je uz violinu popratila  prof. Anamarija Vučić.

                                                                      Danijela Lukinović

 

Danijela Lukinović