BLAGDAN SVETOG ANTUNA PADOVANSKOG U SRIJEMSKOJ MITROVICI

14. lipanj 2011.

 

Sr._Mitrovica_sv._Antun_2011_foto1SRIJEMSKA MITROVICA, 13. lipnja 2011. - Blagdan Svetog Antuna Padovanskog proslavljen je svečano u Srijemskoj Mitrovici, u katedrali manjoj bazilici. Mise je predvodio župnik, preč. Eduard Španović, župnik, dekan i generalni vikar. 

      SRIJEMSKA MITROVICA, 13. lipnja 2011. - Blagdan Svetog Antuna Padovanskog proslavljen je svečano u Srijemskoj Mitrovici, u katedrali manjoj bazilici, svetim Misama u 9,30 i 19,00 sati. Mise je predvodio župnik, preč. Eduard Španović, župnik, dekan i generalni vikar. Slavljima je nazočio veliki broj župljana. Na večernjoj svetoj Misi uz župnika i kapelana vlč. Maria Paradžik, koncelebrirao je i grkokatolički srijemskomitrovački župnik, vlč. Zinovij Vovk. U prepunoj katedrali među vjernicima najbrojnija su bila djeca, njih preko dvjesto i pedeset. Na završetku misnog slavlja, sva su djeca primila pojedinačni blagoslov.

Sr._Mitrovica_sv._Antun_2011_foto1

      Tokom cijeloga dana, pobožnost svetom Antunu obavljala se u crkvi i u župnom dvorištu u lijepo uređenoj sjenici. Nekoliko tisuća vjernika hodočastilo je tokom cijelog dana od ranih jutarnjih sati pa sve do večeri. Brojne svijeće i molitve te zahvale za primljene milosti na zagovor svetog Antuna vinule su se iz katedrale i župnog dvorišta Srijemske Mitrovice danas u nebo, Bogu na ugodan miris, što daje nadu u bolju budućnost i blagostanje ovoga grada.

Sr._Mitrovica_sv._Antun_2011_foto3

Mario Paradžik


 

Mario Paradžik